Een betaalbare en voorspelbare energierekening voor iedereen

Woningcorporaties zorgen voor betaalbare woningen voor mensen met een smalle beurs. Het betaalbaar houden van de energierekening is daar een belangrijk onderdeel van.

 

Lage Total Cost of Ownership

Corporaties houden maximale grip op de kosten van het systeem door te kiezen voor PVT-warmtepomppanelen en de PVT-warmtepomp van Triple Solar. De geluidloze en onzichtbare buiten-unit – de warmtewisselaar achter het paneel – heeft geen bewegende onderdelen waardoor hij net zo lang mee gaat als een zonnepaneel, geen geluid maakt en geen onderhoud nodig heeft.
De PVT-warmtepomponderdelen hebben een lange levensduur en kunnen zo nodig makkelijk verwisseld worden. Bovendien is iedere warmtepomp voorzien van een eigen sim-kaart voor monitoring en beheer op afstand. Zo krijgt de monteur automatisch een seintje, weet hij direct wat er aan de hand is, en hoeft hij vaak niet langs de woning in geval van storing of vraag van de bewoner.
De lange levensduur van de PVT-panelen en PVT-warmtepomp in combinatie met lage jaarlijkse kosten dragen bij aan een zeer lage Total Cost of Ownership voor de woningcorporatie.

 

Betaalbare en voorspelbare energierekening

Woningcorporaties hebben een zorgplicht richting hun huurders. Ze kiezen daarom voor kwalitatieve systemen, waarmee ze nu en in de toekomst de energierekening voor huurders betaalbaar en voorspelbaar maken.
Triple Solar PVT-panelen leveren ook ’s nachts en zelfs in de winter warmte. De Triple Solar propaan-warmtepomp haalt een hoog rendement. De combinatie met opwek van eigen zonnestroom zorgt voor het minimaliseren van afhankelijkheid van energiebedrijven. Ook als de salderingsregeling wordt afgebouwd.

Voorbeeldprojecten

Grondgebonden en gestapelde bouw, renovatie en nieuwbouw, individuele en collectieve systemen, hybride en gasloos, woningcorporaties hebben te maken met veel verschillende woningen en uitdagingen. Kijk bij onze voorbeeldprojecten voor de verschillende toepassingen van het PVT-systeem.
Woningcorporaties hebben enerzijds beperkte middelen en mogelijkheden voor verduurzaming, en anderzijds veel woningen die hetzelfde zijn. Beiden aspecten pleiten voor standaardisatie. Triple Solar ziet voor grondgebonden corporatiebezit de hybride, gestandaardiseerde toepassing als perfecte tussenoplossing voor de komende jaren. Eerder schreven wij dit erover. Omdat de PVT-warmtepomp tot 70 graden afgiftetemperatuur kan maken, is in de hybride opzet geen aanpassing aan de schil of het verwarmingssysteem van de woning nodig. De aanwezigheid van de CV-ketel garandeert een comfortabele woning bij temperaturen onder 0, zelfs als deze nog niet goed geïsoleerd is. Zo kan het systeem als one size fits all oplossing toegepast worden in bijna alle bestaande woningen en toch een grote CO2-reductie realiseren.

Hybride-PVT-warmtepomp-installatie

Voorbeeld hybride PVT-systeem