Verwarmen met Triple Solar

Nieuwe woningen mogen vanaf 2018 niet meer aangesloten worden op het gasnet. Een uitstekend alternatief is verwarmen met het Triple Solar PVT-systeem. Het systeem bestaat uit PVT-panelen en een PVT-warmtepomp. De opgewekte zonne-energie en warmte van de PVT-warmtepomppanelen wordt omgezet in duurzame warmte, koeling, warm water en elektriciteit voor de woning.

Een ideale oplossing voor nieuwbouwwoningen. Bovendien is ook het mogelijk om bestaande woningen volledig elektrisch te verwarmen met behulp van een all-electric systeem. Een woning moet hier wel geschikt voor zijn of geschikt voor worden gemaakt. Zo moet een woning beschikken over een lage temperatuurverwarming en over voldoende isolatie. Voorbeelden van lagetemperatuurverwarming zijn: wand- en/of vloerverwarming en speciale lage temperatuur radiatoren/ convectoren.

Word-triple-solar-installateur-installateurs-gezocht

Waar bestaat het systeem uit?

Het all-electric Triple Solar-systeem bestaat uit de PVT-warmtepomp, een warmwateropslag (thermische accu of RVS-boiler) en PVT-warmtepomppanelen op het dak.

De CV-ketel wordt vervangen door de warmtepomp. Het aantal panelen is afhankelijk van het warmteverlies van de woning. Een warmteverliesberekening kan bepalen hoeveel vermogen uit de panelen onttrokken dient te worden. Een gemiddelde, goed geïsoleerde woning heeft een installatie die bestaat uit 8 PVT-panelen met een water/water-warmtepomp van 6kW. Dit levert voldoende warm tapwater voor vier gezinsleden. Met het extra plaatsen van 4 tot 8 gewone (PV) zonnepanelen wordt het dagelijks elektrisch verbruik gedekt. Hiermee is het huis energieneutraal.

Het all-electric PVT-systeem in de praktijk