Solar Keymark

Het Triple Solar warmtepomppaneel is uitgebreid getest op de prestigieuze Universiteit van Stuttgart, het IGTE. Samengevat werd het paneel getest op opbrengst, constructie, windbelasting en sneeuwbelasting. Tevens is de kwaliteit van het productieproces gekeurd. Solar Keymark geeft aan dat elk product dat bij ons de fabriek verlaat altijd dezelfde kwaliteit heeft.

 

TNO certificering

In 2009, en opnieuw in 2016 en 2017, is het Triple Solar warmtepomppaneel getest door TNO en gecertificeerd als het paneel dat de beste eigenschappen heeft om te fungeren als energiebron voor de brine/water warmtepomp.

tno logo

 

Gelijkwaardigheidsverklaring

Het Triple Solar®-systeem heeft een gelijkwaardigheidsverklaring, die aantoont dat de Triple Solar warmtepomppanelen samen met de warmtepomp (specifiek van het merk NIBE) als bron zeer goed presteren volgens de bestaande normen in het Bouwbesluit.

EPC-berekening

Dankzij deze verklaring kan Het Triple Solar®-systeem meegenomen worden in een EPC-berekening, en dus ingezet worden bij nieuwbouw. Als voorbeeld: bij een woning, gebouwd volgens het huidige bouwbesluit, met warmteterugwinning (WTW) met het Triple Solar®-systeem krijg je een EPC van -0,19 (ingevoerd bij Uniec2).

De verklaring is opgesteld aan de hand van het geldende toetsingskader NEN 7120 – Energieprestatie van Gebouwen (EPG). Het document is terug te vinden in de Databank Gecontroleerde Kwaliteitsverklaringen en Gelijkwaardigheidsverklaringen.

Instructies

Lees voor meer informatie over het invoeren van de juiste gegevens voor de EPC-berekening de instructies.