Hybride verwarmen met Triple Solar

Er zijn twee manieren waarop je het PVT-systeem kan installeren: hybride en all-electric (gasloos). Veel Nederlandse woningen zijn niet direct geschikt om gasloos te verwarmen. Een huis moet bijvoorbeeld eerst over voldoende isolatie en een lage temperatuur verwarming beschikken. Om een betaalbare energierekening voor iedereen mogelijk te maken hebben we een hybride PVT-systeem ontwikkeld. Dit systeem kan snel, makkelijk en overal geplaatst worden.

 

Op deze manier komen er veel meer woningen in aanmerking voor een duurzaam verwarmingssysteem en kan er sneller geld en CO2 worden bespaard. Daarom zeggen we vanaf nu in de bestaande bouw: hybride, tenzij…

Voorbeelden hybride installatie PVT-warmtepomp

De voordelen van hybride

Zuinig

De hybride Triple Solar PVT-warmtepomp 3.5 werkt altijd, ook als het vriest. Daardoor bespaart hij meer energie dan traditionele warmtepompen die onder een buitentemperatuur van 4 graden niet meer werken.

Warm water

De PVT-warmtepomp maakt het hele jaar door warm water. Dit geeft een extra besparing. De meeste hybride warmtepompen maken geen warm water.

Hoog wooncomfort

Triple Solar zorgt voor groot woonplezier. De warmtepomp en de warmwateropslag zijn van hoge kwaliteit, onderhoudsarm en even stil als een koelkast. Buiten is vanzelfsprekend helemaal geen geluid.

In 3 stappen van hybride naar all-electric

Stap 1 Hybride PVT-systeem

Bespaar 60% gas op verwarmen en warm tapwater. 

Het hybride PVT-systeem bestaat uit 3 PVT-warmtepomppanelen (bij nieuwbouwwoningen zijn dit er 4), één PVT- warmtepomp en een omvormer. De PVT-warmtepomp wordt naast de bestaande CV-ketel geplaatst. De PVT-warmtepomp werkt samen met de CV-ketel en stuurt de deze aan en kan bepalen wanneer de ketel moet bijspringen. Als de buitentemperatuur bijvoorbeeld onder nul komt en de de PVT-warmtepomppanelen niet genoeg warmte leveren aan de warmtepomp om het huis te verwarmen, kan de CV-ketel bijspringen voor de juiste aanvoertemperatuur. Zo is het huis dus nooit koud.

Hybride Stappenplan 1

Stap 2 Hybride PVT-systeem met boiler

Bespaar 80% gas bij verwarmen en douchen.

Wil je ook gas besparen met douchen? Vul het PVT-systeem aan met een boiler. De 200 boiler heeft voldoende inhoud om comfortabel te kunnen douchen en is gemaakt van onderhoudsvrije materialen.

Hybride Stappenplan 2

Stap 3 All-electric PVT-systeem

100% gasloos verwarmen

Is het huis op een gegeven moment geschikt om gasloos te verwarmen? Dan is de hybride PVT-warmtepomp opstelling makkelijk uit te breiden naar een all electric opstelling. De CV-ketel wordt vervangen door een tweede PVT-warmtepomp en er worden extra PVT-panelen geïnstalleerd. De investering in de hybride PVT-warmtepomp opstelling gaat dus niet verloren, ook wel de ‘no-regretʼ-oplossing’.

Hybride Stappenplan 3

Het hybride PVT-systeem in de praktijk