Een PVT paneel is een zonnepaneel dat zowel elektriciteit en warmte collecteert. Een PVT warmtepomppaneel kan zowel stroom opwekken en de warmte tegelijkertijd gebruiken voor het verwarmen van water voor het gebruik in een warmtepomp.

Hiermee bespaar je op zowel je gas en elektriciteit rekening tegelijk, of je gaat complete van gas los. Een PVT paneel is in feite een zonnepaneel met daaronder een warmtewisselaar. Het zonnepaneel zorgt voor de elektriciteit en de warmtewisselaar zorgt voor de warmte. Een groot voordeel hiervan is dat er veel ruimte wordt bespaard op je dak en je verhoogt de opbrengst per m2 van je beschikbare dak!

Wat is een PVT paneel

Wat is een PVT paneel voor een warmtepomp

Zonnepanelen presteren namelijk een stuk beter als ze koel zijn. De totale efficiëntie van een PVT warmtepomp paneel systeem ligt zo’n 40 % hoger dan een standaard zonnepaneel.

Dus je bespaart op ruimte, maar vergeet niet dat een PVT panelen ook veel stiller is dan bijvoorbeeld een buitenunit van een lucht/water warmtepomp aangezien die een ventilator heeft die lawaai maakt (en ook nog jaarlijks onderhoud nodig heeft). Dus je bespaart op ruimte en kosten, en kiest voor een stille en zeer rendabele en duurzame oplossing!

Hoe werkt het Triple Solar PVT paneel systeem?
Lees snel verder op deze pagina en leer alles over het Triple Solar PVT warmtepomppaneel systeem.

Vraag nu meer informatie aan over de Triple Solar PVT panelen, email info@triplesolar.eu