Een PVT-paneel is een zonnepaneel dat zowel elektriciteit als warmte collecteert. Een PVT-warmtepomppaneel kan stroom opwekken, maar gebruikt de warmte tegelijkertijd voor het verwarmen van water voor het gebruik in een warmtepomp.

Hiermee bespaar je op je gas- én je elektriciteitsrekening. Maar je kunt ook compleet van het gas af gaan. Een PVT-paneel is in feite een zonnepaneel met daaronder een warmtewisselaar. Het zonnepaneel zorgt voor de elektriciteit en de warmtewisselaar zorgt voor de warmte. Een groot voordeel hiervan is dat er veel ruimte wordt bespaard op je dak. Bovendien stijgt de opbrengst per m2 van je beschikbare dak.

Wat is een PVT paneel

Wat is een PVT paneel voor een warmtepomp

Zonnepanelen presteren namelijk een stuk beter als ze koel zijn. De totale efficiëntie van een PVT-warmtepomppaneelsysteem ligt zo’n 40% hoger dan een standaard zonnepaneel.

Je bespaart dus op ruimte. Daarnaast is een PVT-paneel veel stiller dan bijvoorbeeld een buitenunit van een lucht/water warmtepomp. Die laatste heeft  namelijk een ventilator die lawaai maakt (en ook nog jaarlijks onderhoud nodig heeft). Dat betekent dat je niet alleen bespaart op ruimte en kosten, maar ook kiest voor een stille en zeer rendabele en duurzame oplossing.

Hoe werkt het Triple Solar PVT-paneelsysteem?
Lees snel verder op deze pagina en leer alles over het Triple Solar PVT warmtepomppaneel systeem.

Vraag nu meer informatie aan over de Triple Solar PVT panelen, email [email protected]