Triple Solar

De missie van Triple Solar is maximale impact bereiken in het verminderen van de CO2-uitstoot bij het verwarmen van woningen. Daarnaast wil Triple Solar een betaalbare en voorspelbare energierekening voor iedereen. Dit vertaalt zich in het ontwikkelen van slimme oplossingen op het gebied van duurzame energie. Om als organisatie duurzaam ondernemen te waarborgen, leggen wij de focus op een aantal gebieden.

Producten

Onze producten worden duurzaam geproduceerd, zijn volledig recyclebaar en hebben geen milieu-impact in de productie of in het gebruik. Onze producten worden in Nederland geproduceerd en de grondstoffen worden binnen Europa gemaakt en zoveel mogelijk CO2-neutraal getransporteerd. Triple Solar werkt uitsluitend met bedrijven die maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Daarnaast hebben onze producten een lange levensduur van minimaal dertig jaar en zijn onderhoudsvrij. Ze hebben een lage Total Cost of Ownership en zijn gebruiksvriendelijk voor een breed publiek.

Personeel

Triple Solar streeft naar een optimale inclusiviteit in het aannamebeleid. Ons bedrijf steunt een aantal goede doelen en begeleidt jaarlijks meerdere stagiaires. We stimuleren, ondersteunen en financieren opleidingen en persoonlijke ontwikkeling van ons personeel.

Wij maken gebruik van elektrische auto’s, bevorderen bij het personeel het gebruik van het OV en bij (buitenlandse) bedrijfsreizen maken we een evenwichtige afweging met een minimale milieu-impact – zoals reizen per trein, carpoolen of Zoomen.

Kantoor

Ons bedrijfspand wordt verwarmd door onze eigen energie neutrale Triple Solar-verwarmingsinstallatie.

Triple Solar Unica Foundation

Triple Solar X Unica Foundation

Triple Solar verbindt zich aan de Unica Foundation, de stichting die in Nepal met diverse eigen projecten betere leefomstandigheden creëert voor de lokale bevolking. De komende drie jaar zal Triple Solar dergelijke ontwikkelprojecten ondersteunen.

De Unica Foundation past als een handschoen bij Triple Solar, vanwege de missie van beide partijen om een betere wereld te creëren voor een zo breed mogelijke doelgroep, uitsluitend door middel van duurzame oplossingen.

Ook deelnemen als partner van de Unica Foundation? Neem contact op met Edwin Koers, ekoers@unicafoundation.nl.

Triple Solar sponsor van Artis

Al sinds enige jaren sponsoren wij een bijzonder dier in Artis Amsterdam. Nu is dat de groene wateragame (Asian water dragon).

Deze reptielen zijn koudbloedig en hebben de zon nodig om hun lichaamstemperatuur te reguleren Deze agamen komen voor in de bomen van Zuid-China, Vietnam, Cambodja en Zuidoost-Azie.  Agamen hebben een herkenbare kop, gevormd als een driehoekje. De staart van een groene wateragaam is even lang of langer dan het lichaam en kunnen ze niet afwerpen. Groene wateragamen hebben uitstekend zicht en hebben zoals veel reptielen een derde oog. Dit oogje zit aan de bovenkant van de kop en kan licht en duisternis van elkaar scheiden, het is dus niet een oog waarmee ze echt beelden kunnen zien. Ze zien zo of er bijvoorbeeld een vogel recht over hun heen vliegt, doordat het licht snel en kort onderbroken word. Ook gebruiken ze dit oog om de schemering waar te nemen, en een goede zon-plek op te zoeken.

noordje-steun-button

Triple Solar steunt Stichting Noordje!

Noordje is een non-profitorganisatie in Amsterdam-Noord die grotendeels draait op vrijwilligers. Stichting Noordje’s missie is om kinderen en jongeren in Amsterdam-Noord met een taal- en leerachterstand een stem en zelfvertrouwen te geven, en ze te helpen bij het ontwikkelen van hun creativiteit en talent.