De PVT-warmtepomp

Het Triple Solar-systeem bestaat uit Triple Solar PVT-warmtepomppanelen in combinatie met een PVT-warmtepomp. De panelen werken als bron voor de warmtepomp. De panelen onttrekken energie uit de buitenlucht, uit zonlicht en daglicht.

Meer weten? Download hier de brochure over de nieuwe PVT-warmtepomp.

Bij verwarmen met een warmtepomp maken we onderscheid tussen compleet gasloos (all-electric) en een hybride opstelling.

PVT-warmtepomp 3,5 met slogan

PVT-warmtepomp all-electric

Het all-electric Triple Solar- systeem bestaat uit de PVT-warmtepomp 3.5, een warmwateropslag (thermische accu of RVS-boiler) en een set van 4 PVT-warmtepomppanelen op het dak.

De Triple Solar PVT-warmtepomp maakt gebruik van de modernste technieken, waaronder het natuurlijke koudemiddel propaan, en gaat zeer zuinig om met de opgewekte elektriciteit. Het energielabel is A+++ voor zowel verwarmen als warm tapwater. De warmtepomp neemt weinig plaats in en is licht in gewicht. De bijbehorende warmwateropslag heeft voldoende inhoud om comfortabel te kunnen douchen en is gemaakt van onderhoudsvrije materialen.

De installatie is te bedienen met een eenvoudige thermostaat en te monitoren via het internet. Hiervoor is geen wifi nodig.

 

”Onze warmtepomp maakt net zo weinig geluid als een koelkast.”

Voordelen

Voor de gebruiker

 • Laag energieverbruik
 • Onderhoudsarm
 • Geen geluid
 • Milieuveilig koudemiddel propaan
 • Actieve koeling
 • Uitgebreide monitoring
 • Kan verwarmen tot 70° C

Voor de installateur

 • Lichtste warmtepomp op de markt
 • Klein installatieoppervlak
 • Eenvoudige montage
 • Flexibele inrichting van de installatieruimte
 • Wand- of vloermontage
 • 230 VAC
jorrit-lootsma-triple-solar-pvt-warmtepomp-in-de-lift-bron-gawalo-01

Hybride PVT-warmtepomp

Veel Nederlandse woningen zijn niet direct geschikt om gasloos te verwarmen. Vandaar dat we een hybride PVT-warmtepomp hebben ontwikkeld om gas te besparen. Deze warmtepomp werkt samen met de gasketel. Als de buitentemperatuur onder nul komt, springt de gasketel bij. Zo is het huis dus nooit koud.

 

De voordelen van hybride

Zuinig

De hybride Triple Solar PVT-warmtepomp 3.5 werkt altijd, ook als het vriest. Daardoor bespaart hij meer energie dan traditionele warmtepompen die onder een buitentemperatuur van 4 graden niet meer werken.

Warm water

De PVT-warmtepomp maakt het hele jaar door warm water. Dit geeft een extra besparing. De meeste hybride warmte- pompen maken geen warm water.

Hoog wooncomfort

Triple Solar zorgt voor groot woonplezier. De warmtepomp en de warmwateropslag zijn van hoge kwaliteit, onderhoudsarm en even stil als een koelkast. Buiten is vanzelfsprekend helemaal geen geluid.

De ‘no-regretʼ-oplossing

Zodra het huis, bijvoorbeeld door isolerende maatregelen, geschikt is om gasloos te verwarmen, is de Triple Solar PVT-warmtepomp uitbreidbaar naar een all-electric verwarming. De investering in de hybride PVT-warmtepomp gaat niet verloren.

Triple Solar 1-2-3 systeem

In 3 stappen van gas naar all-electric

Stap 1

60% gas besparen op verwarmen

Het plaatsen van 3 PVT-panelen op het dak en de PVT- warmtepomp 3.5 naast de bestaande gasketel.

Stap 2

80% besparen bij verwarmen en douchen

Het plaatsen van een warmwateropslag. De PVT-warmtepomp maakt op een zuinige wijze warm tapwater.

Stap 3

100% gasloos verwarmen

Het plaatsen van 4 extra PVT-panelen op het dak en het vervangen van de gasketel door een 2e PVT-warmtepomp.

123-Triple-Solar-systeem-stappen

Monitoring

Voor de bewoner

De bewoner kan de warmtepomp op afstand bedienen en krijgt automatische updates via de sim-kaart in de interface.

 

Voor de beheerder

De installateur of de service- organisatie kan meekijken of de warmtepomp goed werkt en of de prestaties naar behoren zijn. Tevens krijgt de installateur een seintje wanneer er preventief onderhoud gedaan moet worden.

 

Voor Triple Solar

Wij kijken desgewenst mee en geven advies aan de installateur en de gebruiker. Deze inzage in de installatie geeft meer zekerheid en biedt garantie op een goede werking op termijn.

Geschikt voor de BENG

BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw en is de norm voor de energieprestatie-eisen voor nieuwe gebouwen in Nederland. Alle vergunningsaanvragen voor nieuwbouw na 1 januari 2021 moeten voldoen aan de BENG-eisen. Triple Solar scoort goed op de te behalen eisen in BENG. Vanwege het goede rendement op verwarmen, warm tapwater en de mogelijkheid om actief te koelen.

Lees meer
Beng-monitor

Woningeigenaar?

Door grote vraag kunnen wij op dit moment geen particulieren vragen beantwoorden. Wij adviseren contact op te nemen met een installateur of adviseur bij u in de regio. Is de adviseur of installateur nog niet bekend met PVT van Triple Solar kan deze de noodzakelijke kennis opdoen via de Triple Solar Academy.