De PVT-warmtepomp zonder buitenunit

Het Triple Solar PVT-systeem – bestaande uit de PVT-warmtepomp 3.5 kW plus PVT-panelen – voorziet je woning van duurzame verwarming, warm water en koeling zonder een buitenunit. Geen lawaai, dus. Je buren zullen je dankbaar zijn.

  • Verwarmen, warm water en koelen
  • Zowel hybride als all-electric
  • Energielabel A+++
  • Geen buitenunit, geen lawaai
  • ISDE-subsidie mogelijk
  • Monitoren op afstand
Vind een installateur
PVT-warmtepomp 3,5 garantie

Wat is een PVT-warmtepomp?

De PVT-warmtepomp is een brine/water warmtepomp die kan verwarmen, warm tapwater produceren en koelen.

Het belangrijkste verschil tussen een lucht/water warmtepomp en een PVT-warmtepomp is de warmtebron. Een lucht/water warmtepomp gebruikt een buitenunit met een draaiende ventilator om lucht aan te zuigen en warmte uit de buitenlucht te onttrekken. Terwijl een PVT-warmtepomp gebruikt maakt van de stille PVT-panelen op het dak. Die door middel van natuurlijke luchtstromen warmte onttrekken uit de buitenlucht. Een buitenunit met draaiende onderdelen is daarom ook niet nodig.

Bovendien wekken de PVT-panelen ook elektriciteit op, die de warmtepomp weer gebruikt. Dat maakt het jaarlijkse stroomverbruik van de PVT-warmtepomp ook minder dan een lucht/water warmtepomp.

De voordelen van een PVT-warmtepomp

Geen lawaaiige buitenunit

De PVT-warmtepomp maakt gebruik van de stille PVT-panelen op het dak. Die door middel van natuurlijke luchtstromen warmte onttrekken uit de buitenlucht. Een buitenunit met draaiende onderdelen is daarom ook niet nodig.

Koelen

Koel in de zomer met de Triple Solar PVT-warmtepomp. Het proces wordt dan omgekeerd. Het afgiftesysteem (verwarmingssysteem) neemt warmte in huis op en het PVT-paneel geeft deze warmte buiten af.

Het hele jaar door warmte

De PVT-warmtepomp en PVT-panelen werken altijd, ook als het vriest. Zo kun je het hele jaar door, ongeacht het seizoen, profiteren van duurzame verwarming, warm tapwater, elektriciteit en koeling.

Energiezuinig en efficiënt

De PVT-warmtepomp haalt constant energie uit de PVT-panelen. Hierdoor kan hij efficiënt en energiezuinig werken. De jaarlijkse elektriciteitsopbrengst van de PVT-panelen is doorgaans ook hoger dan het verbruik van de warmtepomp.

Compact en onderhoudsvrij

De PVT-warmtepomp is uiterst compact (48 x 54 x 83 cm) en weegt maar 56 kg. Dankzij het ontbreken van bewegende onderdelen heeft de PVT-warmtepomp een lange levensduur en is onderhoud nauwelijks nodig.

pvt-warmtepomp

De natuurlijke koudevloeistof propaan

De PVT-warmtepomp gebruikt het natuurlijke koudemiddel propaan (R290). Dat werkt efficiënt bij lagere temperaturen en kan hoge aanvoertemperaturen maken zonder extra elektrische verwarming. Dit maakt verwarmen via radiatoren ook mogelijk.

Beheer je PVT-warmtepomp met My Triple Solar

Met My Triple Solar heb je volledige controle over het functioneren van je PVT-warmtepomp. Wees altijd op de hoogte van de prestaties van je PVT-systeem en maximaliseer de efficiëntie van je verwarming.

  • Monitor op ieder moment de prestaties.
  • Bekijk duidelijke grafieken.
  • Pas instellingen aan.
  • Regel eenvoudig en op afstand het beheer.
Ontdek My Triple Solar
laptop-telefoon-app-my-triple-solar

Geschikt voor hybride en all-electric

De PVT-warmtepomp kan in een hybride en in een all-electric PVT-systeem geïnstalleerd worden. Het te gebruiken type installatie hangt af van het warmteverlies en afgiftesysteem van de woning.

Is je woning slecht of matig geïsoleerd, dan is een hybride PVT-systeem een goede tussenoplossing. Zo kun je zonder een grote verbouwing direct 60% besparen op gas voor verwarmen en warm tapwater. Ook kun je jouw huidige radiatoren blijven gebruiken. Zodra je huis in de toekomst wel goed is geïsoleerd, kun je de hybride PVT-installatie eenvoudig uitbreiden naar een all-electric PVT-systeem. Je investering gaat dus niet verloren.

Bij nieuwbouwwoningen en goed geïsoleerde huizen kan meteen een all-electric PVT-systeem worden geïnstalleerd.

Geld besparen op je gasrekening?

Zoek hier een installateur bij jou in de buurt