De TRIPLE SOLAR PVT-WARMTEPOMP

De PVT-warmtepomp is slim, compact en speciaal ontworpen voor de PVT-warmtepomppanelen

De Triple Solar PVT-warmtepomp maakt gebruik van de modernste technieken zoals het milieuvriendelijke en natuurlijke koudemiddel propaan en de mogelijkheid voor monitoring op afstand. De warmtepomp gaat zeer zuinig om met de opgewekte elektriciteit van de PVT-warmtepomppanelen. Het energielabel is A+++ voor zowel verwarmen als warm tapwater. De warmtepomp neemt weinig plaats in, is licht in gewicht en stil. De bijbehorende 200 boiler heeft voldoende inhoud om comfortabel te kunnen douchen en is gemaakt van onderhoudsvrije materialen.

”Onze warmtepomp maakt net zo weinig geluid als een koelkast.”

PVT-warmtepomp 3,5 met slogan

Voordelen Triple Solar PVT-warmtepomp

Stabiele prestaties

De PVT-warmtepomp werkt altijd, ook als het vriest. Dit zorgt ervoor dat de warmtepomp het hele jaar door betrouwbare prestaties levert, ongeacht het seizoen. Daardoor bespaar je meer energie dan met een traditionele warmtepomp die onder een buitentemperatuur van 4 graden niet meer werkt.

Koelfunctie

Met de Triple Solar PVT-warmtepomp kun je ook koelen. Hierbij worden het afgiftesysteem (het verwarmingssysteem in huis) en de PVT-bron omgekeerd en wordt de warmte uit de woning juist afgegeven aan de buitenlucht. De koelervaring is wel afhankelijk van je afgiftesysteem.

Monitoring

Met My Triple Solar ben je altijd op de hoogte van de prestaties van je PVT-warmtepomp. Met de mogelijkheid tot systeemdiagnose en -onderhoud op afstand, zijn zowel jij als je installateur snel op de hoogte van problemen en kunnen deze snel worden verholpen.

Lange levensduur

Dankzij het beperkte aantal bewegende onderdelen heeft de PVT-warmtepomp een lange levensduur. Hierdoor is er minder onderhoud nodig, en een jaarlijkse servicebeurt is zelf overbodig. Onderhoud wordt enkel uitgevoerd als dat op basis van de monitoring noodzakelijk is.

VOORDELEN

Nog meer voordelen

Energiezuinig

De PVT-warmtepomp maakt gebruik van de warmte uit de PVT-panelen. Dit is een constante bron van energie, waardoor de warmtepomp efficiënt en energiezuinig kan werken. Ook is de totale elektriciteitsopbrengst van de PVT-panelen doorgaans hoger dan het verbruik van de warmtepomp.

Propaan als koudemiddel

De PVT-warmtepomp maakt gebruik van het natuurlijke koudemiddel propaan. Propaan heeft een veel kleinere negatieve invloed heeft op het milieu in vergelijking met CO2 en kan bij lagere temperaturen efficiënt werken. Ook kan propaan een hoge aanvoertemperatuur maken zonder extra elektrische verwarming, wat het ook geschikt maakt voor radiatoren.

Compact en licht

De PVT-warmtepomp is uiterst compact (48 x 54 x 83 cm) en weegt maar 56 kg. Het is de lichtste warmtepomp op de markt en kan in twee delen gedragen worden. Reguliere warmtepompen wegen 100-120 kg en mogen niet zonder takel verplaatst worden. Dit maakt montage ook eenvoudiger.

jorrit-lootsma-triple-solar-pvt-warmtepomp-in-de-lift-bron-gawalo-01

MONITORING

Volg je prestaties

Voor de bewoner

De bewoner kan de warmtepomp op afstand bedienen en krijgt automatische updates via de sim-kaart in de interface.

 

Voor de beheerder

De installateur of de service- organisatie kan meekijken of de warmtepomp goed werkt en of de prestaties naar behoren zijn. Tevens krijgt de installateur een seintje wanneer er preventief onderhoud gedaan moet worden.

 

Voor Triple Solar

Wij kijken desgewenst mee en geven advies aan de installateur en de gebruiker. Deze inzage in de installatie geeft meer zekerheid en biedt garantie op een goede werking op termijn.

WERKING

Zo werkt de warmtepomp

Het werkingsprincipe van deze warmtepomp is het makkelijkst uit te leggen aan de hand van de onderdelen ervan – de verdamper, compressor en condensor – gekoppeld aan drie fasen:

De PVT-panelen zijn de energiebron van de PVT-warmtepomp. Aan de achterkant van de panelen zit een thermische wisselaar waar de vloeistof glycol doorheen stroomt. Deze vloeistof warmt op door de buitenlucht en het paneel. De opgewarmde vloeistof gaat vervolgens naar de warmtepomp. In de warmtepomp bevindt zich een verdamper, waar de opgewarmde vloeistof verdampt.

De elektrische compressor in de warmtepomp perst de vrijgekomen damp vervolgens samen. Door dit proces stijgt de druk in de warmtepomp en neemt de temperatuur toe.

In de condensor krijgt de damp dankzij het expansieventiel weer de ruimte. Hierdoor neemt de druk af en gaat de damp weer over in (transport)vloeistof. Bij dit proces komt warmte vrij. Deze warmte wordt vervolgens naar het afgiftecircuit – de verwarmingsinstallatie of de boiler – geleid. De temperatuur van de afgegeven warmte is aanzienlijk hoger dan de temperatuur van de oorspronkelijk opgenomen warmte en is nu bruikbaar voor verwarming en warm tapwater. De transportvloeistof stroomt vervolgens terug naar de verdamper, waarna het proces opnieuw begint.

Triple Solar uitleg warmtepomp

TOEPASSINGEN

De mogelijkheden van de PVT-warmtepomp

Er zijn twee manieren om de warmtepomp te installeren: hybride en all-electric (gasloos). Bij nieuwbouwwoningen kan alleen een all-electric PVT-systeem worden geïnstalleerd, omdat er geen gas kan worden gebruikt. Voor bestaande huizen hebben we een hybride PVT-systeem ontwikkeld. Dit systeem werkt samen met de CV-ketel en kan snel en gemakkelijk worden geplaatst. Hierdoor kunnen meer huizen duurzaam verwarmd worden en bespaar je snel geld en CO2.

Woningcorporatie-renoveert-zorgvastgoed-woningen-met-44-PVT-warmtepompen-skids

Voorbeelden uit de praktijk

pvt-panelen-warmtepomp-van-langen-installatietechniek-triple-solar

80% gasbesparing met hybride PVT-systeem in Lunteren

Bekijk project
haarlem-gebatec-triple-solar-pvt-panelen-warmtepomp223

Woning in Haarlem met 2 PVT-warmtepompen

Bekijk project
hybride-pvt-warmtepomp-druivenstijn 2

Pilot hybride PVT-warmtepomp Triple Solar

Bekijk project