Oosterbeek-woningcorporatie-Vivare-gasloos-Unica-Triple-Solar-nijhuis-bouw-01

Oosterbeek

Woningcorporatie

Hybride PVT-systeem

Hoe verduurzaam je een 40 jaar oude flat? En ga je 60% op je gasverbruik besparen? Vanuit de woningcorporatie Vivare die met zo’n 25000 wooneenheden actief is in de regio Arnhem speelde deze vraag al een tijdje, hoe kunnen we bestaande woningcomplexen verduurzamen en hoe kunnen we deze aanpassingen voor de bewoners zo aangenaam mogelijk laten verlopen?

Door goed in te spelen op de specifieke wensen en zeker goed te kijken naar de mogelijkheden van een complex is deze verduurzamingsvraag beantwoord.

 

Samenwerken bij de verduurzaming

Dirk van Sintanneland, Projectleider Energy Solutions bij Unica Energy Solutions vertelt over dit project in Oosterbeek: “Door uitstekende resultaten die we uit eerdere projecten gezamenlijk met Unica Energy Solutions en Triple Solar hebben gerealiseerd is er een pasklare oplossing bedacht.

 

PVT-panelen

Om een gebouw van meer dan 40 jaar oud te verduurzamen is niet de meest eenvoudige opgave maar met de inzet van een optimale warmtepomp (61WG-110A water-water scroll warmtepomp van Carrier) en 104 Triple Solar PVT-panelen 390 WP & 100 PV panelen 390 WP) op de daken. En daarbij natuurlijk de nodige know how hebben wij een hybride systeem ontwikkeld waarmee het gasverbruik met minimaal 60% kon worden gereduceerd!

Mede door het gebruik van convectoren, woningisolatie en een uitgekiende regeling heeft dit er toe bijgedragen dat het comfort in de woningen naar een hoger niveau is getild. Niet alleen gasbesparing door het thermische dak, maar ook de opwekte stroom van de zonnepanelen en subsidieregeling zorgde ervoor dat er een uitstekend rendement werd behaald.

 

Gezien de toekomstige vraagstukken naar schone energie en prima samenwerking denk ik dat dit niet het laatste verduurzamingsproject is met Triple Solar…… looking forward!  Aldus Dirk van Sintanneland, Projectleider Energy Solutions bij Unica.

Wil je meer weten over het verduurzamen van het vastgoed van woningcorporaties, neem hier contact op.