triple solar pvt panelen eneco boex utrecht

Utrecht

Nieuwbouw

Woningcorporatie

In de nieuwe wijk Rijnvliet in Utrecht zijn 10 eengezinswoningen gerealiseerd met PVT-panelen die voldoen aan de nul op de meter (NOM) eisen. Bij dit project is een vernieuwende samenwerking ontstaan tussen Woning corporatie BO-EXenergie bedrijf Eneco die warmte als een Service aan de bewoners gaat leveren, Koopmans bouw die de woningen bouwt, Installatiebedrijf Mampaey die de technische installatie verzorgt, en Triple Solar als leverancier van de PVT warmtepomppanelen met een Nibe warmtepomp.

 

De oplossing

Het Triple Solar PVT-systeem bestaat uit PVT warmtepomppanelen en een NIBE water/water warmtepomp met een ingebouwde 180 liter boiler. Dit innovatieve systeem heeft geen buitendeel zoals bij een lucht/water warmtepomp. De PVT warmtepomppanelen worden, net als zonnepanelen, op het dak geplaatst. Voor het behalen van de 80% CO2 besparing worden ter compensatie van het elektriciteitsverbruik van de warmtepomp extra PV panelen geplaatst.

Het vernieuwende hier is dat er een zeer duurzame oplossing wordt geleverd, door meerdere partijen, waar Warmte als een Service wordt geleverd, met lage energielasten voor de bewoner.