PVT-SYSTEEM

Wat is een PVT-systeem?

Het Triple Solar PVT-systeem bestaat uit PVT-warmtepomppanelen in combinatie met de PVT-warmtepomp. De bovenkant van de PVT-panelen bestaat uit fotovoltaische cellen (PV) die zonlicht omzetten in elektriciteit. Aan de achterkant zit een thermische wisselaar (T) die de buitentemperatuur omzet in warmte energie en zo de bron is voor de PVT-warmtepomp.  De PVT-warmtepomp zorgt voor verwarming, koeling en warm tapwater. Efficiënt verwarmen zonder buitenunit en lawaai In alle seizoenen, 24 uur per dag, ook bij bewolking of vorst.

WERKING

Hoe werkt het Triple Solar-systeem?

Onze PVT-panelen wekken naast elektriciteit ook warmte op. De voorkant van het PVT-paneel bestaat uit zonnecellen (PV) die zonlicht omzetten in elektriciteit, ook wel zonnepanelen genoemd. De achterkant van het paneel is een thermische wisselaar (T) en onttrekt warmte uit de buitenlucht en het paneel. De PVT-panelen zijn de energiebron voor de PVT-warmtepomp.

De opgewekte warmte uit de PVT-warmtepomppanelen zet de PVT-warmtepomp om in bruikbare warmte voor verwarming en warm tapwater. Onze warmtepomp is slim, compact en speciaal ontworpen voor ons systeem. De warmtepomp maakt gebruik van de modernste technieken, waaronder het natuurlijke koudemiddel propaan en gaat zeer zuinig om met de opgewekte elektriciteit.

Voordelen van het PVT-systeem

Eén systeem voor warmte en elektriciteit, 24 uur per dag en in alle seizoenen.
Stille PVT-panelen voor ieder type dak in plaats van een gehorige buitenunit of grondboring.
Minimaal onderhoud nodig door het ontbreken van bewegende onderdelen.
Levensduur van meer dan 25 jaar en 10 jaar garantie op PVT-panelen.
Duurzaam systeem omdat het is opgebouwd uit Europese componenten.
Hoog rendement en tot 5% stijging in woningwaarde.

COMPONENTEN

Waar bestaat het PVT-systeem uit?

De hoofdcomponenten van het systeem zijn:

  • PVT-warmtepomppanelen.
  • PVT-warmtepomp.
  • Warmwateropslag 200 liter.
  • Omvormer. De installateur adviseert het type omvormer.
Word-triple-solar-installateur-installateurs-gezocht
PVT-panelen-bron-warmtepomp-zorgvastgoed-appartementen-Arhnem-Triple-Solar-Loohuis-installatie-woon-bij-september-04

TOEPASSINGEN

Toepassing van het systeem

Er zijn twee manieren om het PVT-systeem te installeren: hybride en all-electric (gasloos). Bij nieuwbouwwoningen kan alleen een all-electric PVT-systeem worden geïnstalleerd, omdat er geen gas kan worden gebruikt. Voor bestaande huizen hebben we een hybride PVT-systeem ontwikkeld. Dit systeem werkt samen met de CV-ketel en kan snel en gemakkelijk worden geplaatst. Hierdoor kunnen meer huizen duurzaam verwarmd worden en bespaar je snel geld en CO2.

Naast nieuwe en bestaande woningen is het PVT-systeem ook te plaatsen in utiliteitsgebouwen en bij woningcorporaties. Ook bieden wij mogelijkheden voor een warmtenet met PVT-panelen en een WKO regeneratie met PVT-panelen.

Meer weten?