Triple Solar ontwikkelt slimme, betaalbare en onderhoudsvrije systemen om duurzame energie op te wekken. We hebben het PVT-warmtepomppaneel en de PVT-warmtepomp uitgevonden. Hiermee kan een woning duurzaam worden voorzien van warmte, koeling, warm tapwater en elektriciteit. Geheel zonder, of met aanzienlijk minder fossiele brandstof. In alle seizoenen, 24 uur per dag. Duizenden woningen zijn al voorzien van een Triple Solar systeem.

Hoe werkt het Triple Solar-systeem?

Het Triple Solar systeem bestaat uit Triple Solar PVT-warmtepomppanelen gecombineerd met een PVT-warmtepomp. De panelen werken als bron voor de warmtepomp. De panelen halen energie uit de buitenlucht, uit zonlicht en daglicht.

Bij verwarming met een warmtepomp maakt Triple Solar onderscheid tussen volledig gasloos (all-electric) en een hybride opstelling.

“Warmtepomppanelen zijn anders opgebouwd dan gewone zonnecollectoren. Ook als er geen zon is, rendeert het warmtepomppaneel. Het heeft geen isolatie aan de achterzijde, zodat het zoveel mogelijk warmte aan de omgeving kan onttrekken. Zowel ’s nachts als in de winter wordt energie onttrokken om de warmtepomp te voeden.”

“Wie spreekt over warmtepomppanelen heeft het over een volledig geïntegreerd systeem: verwarming, elektriciteit en warm water in een. Met acht panelen voorzie je een gemiddelde, goed geïsoleerde woning voor vier gezinsleden van duurzame verwarming en warm water. En door nog eens acht gewone zonnepanelen te plaatsen, dek je ook het dagelijks elektrisch verbruik. Hiermee is het huis energieneutraal.” – Cees Mager, directeur Triple Solar.

hoe-werkt-ts-systeem

5 voordelen

Laag energieverbruik

Het Triple Solar-systeem gaat zeer zuinig om met de opgewekte elektriciteit. De PVT-panelen wekken in het algemeen evenveel stroom op als de warmtepomp verbruikt.

Duurzaam

Triple Solar PVT-panelen scoren erg goed op duurzaamheid:
Ze zijn opgebouwd uit Europese componenten en volledig recycle- baar. Dit vertaalt zich in de lage Milieukostenindicator (MKI) die de totale impact op het milieu weergeeft gedurende de gehele levenscyclus.

Lage onderhoudskosten

Het Triple Solar-systeem heeft een levensduur van meer dan 25 jaar. Door het ontbreken van bewegende delen is er minimaal onderhoud.

Hogere woningwaarde

Triple Solar PVT-panelen zijn fraai in te passen en kunnen worden aangevuld met gewone PV-panelen voor een esthetisch geheel op het dak. Met elke duurzame maatregel die tegelijk een verfraaiing inhoudt, stijgt volgens onderzoek de woning- waarde tot 5%.

Omgeving

Omdat er niet geboord hoeft te worden of een buitenunit geplaatst wordt, heeft het Triple Solar-systeem geen impact op de omgeving. De PVT-warmtepomp is net zo stil als een koelkast.

Zuinig met energie

Een Triple Solar-systeem gaat zeer zuinig om met de opgewekte elektriciteit. De SPF, ook wel SCOP genoemd, is de maat voor energie-efficiëntie op jaarbasis. Een goed gedimensioneerd Triple Solar-systeem heeft een uitzonderlijk hoog bewezen rendement. Voor ruimteverwarming is een SPF van 5,6 haalbaar, voor tapwater een SPF van 3,8. Dit houdt in dat iedere kWh elektriciteit gemiddeld over een jaar 5,6 kWh warmte genereert. Deze waarden zijn gemeten door TNO in Nederland en vastgelegd in een gelijkwaardigheidsverklaring. Hiermee is het Triple Solar PVT-paneel een van de zuinigste verwarmingssystemen verkrijgbaar.

Triple Solar PVT zonnepaneel warmtepomp paneel - Monnickendam - technische ruimte 2
PVT-paneel-jaren30-huis-woning-stille-bron-warmtepomp-dick-mol-Triple-Solar-Heiloo-01
Triple-Solar-PVT-paneel-warmtepomp-zonnepaneel-Leeuwenhoek-Delft-01

Koelen en warm water

Het hele jaar zuinig warm tapwater

De PVT-warmtepomppanelen worden extra warm als de zon overdag schijnt. Op dat moment maakt de warmtepomp op een heel efficiënte manier warm tapwater. Hierdoor heb je ‘s zomers bijna gratis warm water.

Koele zomers, warme winters

Met Triple Solar kun je de warmtepomp uitbreiden met een extra koelmodule. Deze optie zorgt ‘s nachts voor nachtverkoeling en overdag voor actieve koeling. Dit regelt de module zelfstandig. Bij actieve koeling draait de functie van de warmtepomp om. Dan werkt deze net als een koelkast: de warmte wordt uit de woning onttrokken en via de panelen afgegeven aan de buitenlucht.

Koele zomers, warme winters

Met Triple Solar kun je de warmtepomp uitbreiden met een extra koelmodule. Deze optie zorgt ‘s nachts voor nachtverkoeling en overdag voor actieve koeling. Dit regelt de module zelfstandig. Bij actieve koeling draait de functie van de warmtepomp om. Dan werkt deze net als een koelkast: de warmte wordt uit de woning onttrokken en via de panelen afgegeven aan de buitenlucht.

Triple-Solar-Koelmodule-koelen-met-warmtepomp-zonnepanelen-pvt-paneel-NIBE-Serie-S-01
  • “Koeling is toepasbaar bij vloerverwarming en/of bij gebruik van lage-temperatuurconvectoren. Vraag de installateur naar de voorwaarden. Leidingen moeten bijvoorbeeld goed geïsoleerd zijn om condensvorming te voorkomen.”