De gelijkwaardigheidsverklaring voor PVT-panelen in Uniec2.

Hieronder vindt u de uitleg voor het invullen van de combinatie van PVT-warmtepomppanelen met een NIBE of Alpha Innotec warmtepomp in Uniec2.

De combinatie met een NIBE F1255-6 modulerende water/water warmtepomp met  8, 12 of 16m2 PVT-panelen ontstaat een duurzaam Triple Solar-systeem met een uitzonderlijk hoog bewezen rendement. Voor ruimteverwarming is een SPF van 5,6 haalbaar, voor tapwater een SPF van 3,8.

De gelijkwaardighiedsverklaring voorziet ook in koeling. Let op: er zijn verschillende verklaringen in de database van BCRG.

Ook combinaties met andere NIBE water/water warmtepompen zijn mogelijk. Wij kunnen een pakket PVT-warmtepomppanelen modulair opbouwen voor warmtepompen van 3 tot en met 240 kW. Dat biedt dus tal van mogelijkheden in zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

Ervaar zelf de voordelen door het Triple Solar systeem in te vullen in Uniec2

Hieronder is aangegeven hoe u het Triple Solar systeem kunt invullen in het EPC programma. Om te beginnen met de EPC berekening gaat u naar de algemene pagina.

PVT systeem Triple Solar Uniec zonnestroom Afbeelding 1

Bij w-installaties vult u de volgende gegevens in en de productnaam “Triple Solar”.

PVT systeem Triple Solar Uniec zonnestroom Afbeelding 2

Vul vervolgens het aangemaakte w-systeem “Triple Solar” als volgt in:

PVT systeem Triple Solar Uniec zonnestroom Afbeelding 3

En het tweede deel van de pagina:

PVT systeem Triple Solar Uniec zonnestroom Afbeelding 4

Vul bij e-installaties de volgende gegevens in. Bij Apv het aantal m2 aan PVT oppervlakte.
Bij PVT systeem moet u – bijzonder genoeg – invullen dat het “geen PVT systeem” is. Dat heeft er mee te maken dat onder PVT systemen zonnecollectoren worden verstaan, en het Triple Solar systeem werkt anders: het haalt de warmte niet alleen uit de zon, maar ook uit diffuus licht en buitenlucht. Het onttrekt warmte 24 uur per dag, zomer en winter, als het bewolkt is of nacht en het vriest. Oftewel: juist op momenten dat de warmtevraag het grootst is.

PVT systeem Triple Solar Uniec zonnestroom

Tot zover het invullen van het Triple Solar systeem in de EPC berekening.
Heeft u vragen over de uitleg of andere EPC berekening gerelateerde zaken, neem dan contact met ons op via [email protected] Of bel met 020 435 7555.

We helpen u graag met uw solarproject gerelateerde vragen.

Succes!