Is mijn huis geschikt voor een PVT-warmtepomp?

Wil je weten of jouw huis geschikt is voor een PVT-warmtepomp? Maar twijfel je of dat kan? Ontdek hier alles wat je moet weten. Van de isolatie van je woning tot het juiste afgiftesysteem en de ruimte die je nodig hebt. Wij hebben de belangrijkste punten voor je op een rij gezet.

 

1. Is mijn woning goed geïsoleerd?

Over het algemeen geldt: hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe beter een warmtepomp werkt.

Een hybride PVT-warmtepomp is geschikt voor elke woning, ongeacht hoe goed deze geïsoleerd is. Hiermee kun je direct 60 – 80% op gas besparen voor verwarming en warm water, zonder grote verbouwingen.

Wil je een volledig elektrische warmtepomp? Dan moet je huis goed geïsoleerd zijn. Denk aan spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en minimaal HR++-glas.

 

Wil je liever advies van een Triple Solar specialist? Laat je persoonlijk adviseren over de geschiktheid van jouw woning voor een PVT-warmtepomp.[ult_content_box box_shadow=”horizontal:px|vertical:px|blur:px|spread:px|style:none|” hover_box_shadow=”horizontal:px|vertical:px|blur:px|spread:px|style:none|” bg_color=”#ededed” border=”border-style:hidden;|border-radius:5px;” padding=”padding-top:25px;padding-right:25px;padding-bottom:5px;padding-left:25px;”]

Tip! Doe de Verwarmingstest

Benieuwd of je huis klaar is voor een all-electric of hybride systeem? Probeer deze simpele test: zet de temperatuur van je CV-ketel omlaag naar 45-50°C en kijk hoe je huis reageert. Let vooral goed op in de ochtend na een koude nacht. Wordt het snel warm? Dan is je woning waarschijnlijk geschikt voor een volledig elektrische warmtepomp! Duurt het wat langer? Geen zorgen, dan is een hybride systeem perfect voor jou. Hiermee bespaar je toch 60 tot 80% op gas.[/ult_content_box]

2. Is mijn warmteafgiftesysteem geschikt?

Een warmteafgiftesysteem zorgt ervoor dat de warmte door je huis wordt verspreid. Dit kan bijvoorbeeld via radiatoren, convectoren of vloerverwarming.

Met de hybride PVT-warmtepomp is het mogelijk je woning te verwarmen met de bestaande (ook oudere) radiatoren. De PVT-warmtepomp 3.5 kan tot 70 °C verwarmen en de gasketel kan indien nodig bijspringen.

Bij een volledig elektrische opstelling wordt het afgeraden om oude radiatoren te gebruiken. Deze radiatoren geven niet genoeg warmte af om je huis te verwarmen met lage temperatuurverwarming. Vervang in dat geval het huidige afgiftesysteem door bijvoorbeeld vloerverwarming of lage-temperatuur-radiatoren.

3. Heb ik voldoende ruimte voor een PVT-warmtepomp?

Hoeveel ruimte je nodig hebt voor een warmtepomp verschilt per type systeem en je persoonlijke situatie.

Buiten

Voor een hybride Triple Solar PVT-systeem heb je ruimte nodig voor 3 tot 5 PVT-panelen op je dak. Dit kan op iedere zijde van je dak, ook aan de noordkant van je woning. Je hebt dan iets minder elektrische opwek, maar het thermische gedeelte werkt dag en nacht.

Bij een all-electric PVT-systeem zijn het aantal PVT-panelen afhankelijk van jouw situatie en warmtevraag. Laat je adviseren door een Triple Solar specialist.

Binnen

Bij een hybride PVT-systeem wordt de warmtepomp naast je huidige cv-ketel geplaatst. Wil je ook besparen op warm water? Dan heb je ruimte nodig voor een warmwateropslag, zoals een thermische batterij of een boiler.

 

Bij een all-electric systeem ben je niet meer afhankelijk van de cv-ketel. In plaats daarvan wordt er gekeken naar de beste plek voor het afgiftesysteem. Er moet dan voldoende ruimte zijn voor twee PVT-warmtepompen en een warmwateropslag.

Aan de slag met verduurzamen

Bereken je besparing met een hybride PVT-systeem.Ontvang gratis advies van onze warmtepomp adviseurs.Vind een installateur bij jou in de buurt.

Delen via

Vergelijkbare berichten

  • dec

    23

    2024

    ISDE-subsidie voor water/water-warmtepompen blijft in 2025 gelijk

      ISDE-subsidie voor water/water-warmtepompen blijft in 2025 gelijk Ook in 2025 blijft de overheid verduurzaming [...]

  • dec

    18

    2024

    Hoe Frans en Bert er met de Kerst warm bij zitten dankzij Triple Solar

    Wij gingen langs bij Frans en Bert, twee buurmannen die wilden overstappen op duurzaam verwarmen. Toen [...]

  • dec

    12

    2024

    Ik heb al zonnepanelen, dus ik kan geen PVT-systeem meer plaatsen

    Dat horen we regelmatig. Mensen die dit zeggen, veronderstellen vaak dat er een groot aantal [...]

  • dec

    10

    2024

    Slim besparen en duurzaam wonen: Nieuwe energieoplossingen voor sociale huurders

    Met de afbouw van de salderingsregeling in zicht wordt het steeds belangrijker om alternatieve oplossingen [...]