PVT-panelen-hijskraan-plat-dak-Ridderkerk-appartementen-Stout-Herkon-Triple-Solar-02

Ridderkerk

Projectontwikkelaar

In de nieuwe wijk Het Nieuwe Zand in Ridderskerk staat het duurzame en inspirerende nieuwbouwproject Waterrijk. De wijk bestaat uit 58 appartementen en 37 grondgebonden woningen. Op het dak van het appartementencomplex en de 37 woningen liggen in totaal 299 Triple Solar PVT-warmtepomppanelen.

 

Het project

Het plan met de naam Waterrijk, kenmerkt zich door brede singels en vijvers, waarvan de contouren op dit moment al zichtbaar zijn. Voor het ontwikkelen van dit plan heeft Herkon, als opdrachtgever, samengewerkt met o.a. Bouwonderneming Stout B.V. en Triple Solar. Deze samenwerking heeft geleid tot een breed scala aan duurzame en comfortabele woningen in het project. De woningen zijn energieneutraal en er is veel zorg besteed aan het behoud van natuur en milieu.

 

PVT-warmtepomppanelen

Alle woningen zijn zeer energiezuinig. Dat wordt weergegeven door de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Hoe zuiniger een gebouw, hoe lager de EPC waarde. De grondgebonden woningen hebben een gemiddelde EPC van -0,01 en de appartementen 0,19. Dat zijn hele mooie scores. Dit wordt gerealiseerd door warmtepompinstallaties in combinatie met Triple Solar PV(T)-panelen, vloerkoeling, HR++ beglazing, hoge isolatiewaarden en een WTW-ventilatiesysteem.

 

In totaal zijn er door Triple Solar 299 PVT-warmtepomppanelen geïnstalleerd die nodig zijn voor de collectieve berekende warmtevraag van de individuele warmtepompen.

 

Aantal PVT-warmtepomppanelen:

  • Grondgebonden woningen: 70 PVT-warmtepompanelen 380 Wp & 117 PVT-warmtepompanelen 320 Wp.
  • Appartementen: 112 PVT-warmtepompanelen 450 Wp

 

De grondgebonden woningen hebben naast de PVT-warmtepompanelen ook 37 koelmodules, waarmee in de zomer kan worden gekoeld. In de appartementen zijn 10 koelmodules geïnstalleerd. Naast PVT-warmtepomppanelen zijn er ook 161 PV-panelen op de grondgebonden woningen en 105 PV-panelen op de appartementen geplaatst

 

Wilt u ook duurzaam nieuw bouwen? Wij helpen u graag bij het berekenen van de collectieve warmtevraag en het ontwerpen van de duurzaamste oplossing. Neem contact op voor de mogelijkheden.