PVT-paneel-Triple-Solar-huis-gasloos-met-warmtepomp-De-Woude-20A-drone-02-LR-liggend-bijgesneden

De Woude

De uitdaging

Een huis op het eiland De Woude uit 2005 moet gasloos gemaakt worden. De CV-ketel is aan het eind van zijn levensduur. Een mooi moment voor de eigenaar om over te stappen naar duurzaam verwarmen op basis van zonne-energie.

Naast het verwarmen, bestaat de wens om het huis op warme dagen te koelen met gebruikmaking van de vloerverwarming. Aangezien het huis bewoond wordt door een jong gezin is er een grote warmwaterbehoefte. De klant wil een ruime capaciteit warm water te allen tijde beschikbaar hebben. Tot slot wil de eigenaar de PVT-panelen en glycolleidingen zoveel mogelijk uit het zicht hebben.

De oplossing

Het team van Triple Solar installeert 15 PVT-panelen die de bron zijn voor de 12Kwh NIBE Serie-S warmtepomp. Ook wordt gebruik gemaakt van de Triple Solar koelmodule, waarbij de warmtepomp omgekeerd werkt, namelijk net als een koelkast: de warmte wordt uit de woning onttrokken en via de panelen afgegeven aan de buitenlucht. De afgifte gaat bij het koelen (net als bij het verwarmen) via de vloerverwarming en de radiatoren boven.

De glycolleidingen lopen vanaf het dak via een zinken regenpijp door de grond naar de warmtepomp. Een extra 120 liter-boiler wordt geplaatst om, naast de ingebouwde boiler in de NIBE Serie-S warmtepomp van 180 liter, een totaal van 300 liter warmwater beschikbaar te hebben.