De uitdaging

Woning gasloos maken met PVT-panelen en warmtepomp. Een huis op het eiland De Woude uit 2005, dat gasloos moest worden. De CV ketel kwam aan het eind van zijn levensduur. Een mooi moment voor de eigenaar om over te stappen naar duurzaam verwarmen op basis van zonne-energie.

 

Woning gasloos maken met PVT-panelen en warmtepomp

Naast het verwarmen was de wens ook om het huis te koelen op warme dagen, gebruikmakende van de vloerverwarming. Aangezien het huis bewoond wordt door een jong gezin was er een grote warmwater behoefte, de klant wilde een ruime capaciteit warm water ten alle tijden beschikbaar hebben. Tot slot wilde de eigenaar de PVT panelen en glycol leidingen zoveel mogelijk uit het zicht hebben.

De oplossing

Het team van Triple Solar installeerde PVT-panelen die elektriciteit, maar daarnaast ook warmte opwekken dat gebruikt kan worden voor het verwarmen van water als bron voor de 12Kwh NIBE Serie-S warmtepomp.

Ook wordt er gebruik gemaakt van de Triple Solar koelmodule, waarmee de werking van de warmtepomp andersom is. Deze werkt dan net als een koelkast, de warmte wordt uit de woning onttrokken en via de panelen afgegeven aan de buitenlucht. De afgifte vindt bij het koelen (net als bij verwarmen) ook via de vloerverwarming en radiatoren boven.

De glycol leidingen lopen vanaf het dak via een zinken regenpijp door de grond naar de warmtepomp. Een extra 120 liter boiler is geplaatst om naast de ingebouwde boiler in de NIBE Serie-S warmtepomp van 180 liter een totaal van 300 liter warmwater beschikbaar te hebben.

Wilt u ook een energie neutraal huis? En uw huis / woning / bedrijfspand / vastgoed verduurzamen?

Email info@triplesolar.eu voor meer informatie.