Triple-Solar-PVT-panelen-jaren60-woning-energie-neutraal-warmtepomp-gasloos-01

Bennekom

Renovatie

Woningeigenaar

Een jaren 60 huis energieneutraal maken? Roland, de bewoner, deelt zijn ervaring over de transformatie naar een energieneutraal huis. In 2018 vond een grondige verbouwing plaats met één duidelijk doel voor ogen: een comfortabel, goed geïsoleerd huis dat ook geschikt is voor de toekomst. De architect Hasselaar maakten een schitterend ontwerp dat alle wensen omarmde.

 

Het duurzame lot

Voor efficiënte verwarming koos Roland voor vloerverwarming met een minimale buisafstand van 10 cm, ondersteund door een zeer zuinige HR-ketel. Hoewel de oorspronkelijke bedoeling was om binnen 10 jaar over te stappen naar milieuvriendelijkere verwarmingsmethoden dan gas, onthulde het lot een andere weg. Roland ontving een folder van een lokale installateur waarin hij las over de oplossing van Triple Solar PVT-warmtepomppanelen. Dit wekte zijn interesse en nam direct contact op met Triple Solar.

Om de werking van het systeem verder te leren kennen volgde hij een installatiecursus. “Ik was gelijk verkocht! Een stil en gasloos systeem om je huis te verwarmen, ideaal!”.

 

Gasloos met PVT-panelen als bron voor de warmtepomp

Nu profiteren ze al 5 jaar van 18m2 PVT-panelen die elektriciteit opwekken én als bron dienen voor de NIBE water/water warmtepomp. “Het belangrijkste voor ons is de stilte van het Triple Solar systeem, dat ook nog eens zorgt voor voldoende warm water voor douchen (180 liter!)”.

 

“Tot nu toe is het een betrouwbare en prettige oplossing gebleken. Met nog eens 18 PV-panelen zijn we nu volledig energieneutraal. Onze energierekening bedraagt slechts 10 euro per maand en krijgen jaarlijks zo’n 300-400 euro terug!”

 

Wilt u ook energieneutraal wonen? Zoek hier een installateur of vraag uw lokale installateur voor meer informatie. Is uw installateur nog niet bekend met het PVT-systeem? Wij bieden wekelijks installateurs trainingen aan bij onze Academy.