Triple-Solar-PVT-panelen-jaren60-woning-energie-neutraal-warmtepomp-gasloos-01

Bennekom

Renovatie

Woningeigenaar

Een jaren 60 huis energieneutraal maken? Roland, de bewoner, deelt zijn ervaring: “In 2018 hebben we een grondige verbouwing uitgevoerd aan onze jaren 60 woning. Onze wensen waren een comfortabel, goed geïsoleerd huis dat ook geschikt is voor de toekomst. Onze architect, Hasselaar, heeft een prachtig ontwerp gemaakt.”

 

Het duurzame lot

Om het hele huis efficiënt te verwarmen, kozen we voor vloerverwarming met een minimale buisafstand van 10 cm. Met een zeer zuinige HR-ketel hadden we het plan om ons de komende 10 jaar te oriënteren op een slimme en milieuvriendelijkere vorm van verwarmen dan gas. Dat liep toch even anders, waarschijnlijk door het duurzame lot.

 

Toen de verbouwing bijna afgerond was, ontvingen we een folder van een lokale loodgieter waarin ik las over de oplossing van Triple Solar met PVT-panelen. Nieuwsgierig geworden, nam ik direct contact op met Triple Solar. Het was een zeer prettig en verhelderend gesprek.

 

Om mijn nieuwsgierigheid te bedwingen en de werking te doorgronden heb ik de kans gegrepen om een installatiecursus bij te wonen. Ik was gelijk verkocht! Een stil en gasloos systeem om je huis te verwarmen, ideaal!

 

Gasloos met PVT-panelen als bron voor de warmtepomp

We hebben de HR-ketel en de gasaansluiting verwijderd en genieten nu al 2 jaar van een systeem van 18m2 PVT-panelen, dat elektriciteit opwekt en tevens als bron dient voor de NIBE water/water warmtepomp. Het belangrijkste voor ons is de stilte van het Triple Solar systeem, dat ook nog eens zorgt voor voldoende warm water voor douchen (180 liter!).

 

“Tot nu toe is het een betrouwbare en prettige oplossing gebleken. Met nog eens 18 PV-panelen zijn we nu volledig energieneutraal. Onze energierekening bedraagt slechts €10 per maand, maar we krijgen jaarlijks zo’n €300-€400 terug!”

 

Wilt u ook energieneutraal wonen? Zoek hier een installateur of vraag uw lokale installateur voor meer informatie. Is uw installateur nog niet bekend met het PVT-systeem? Wij bieden wekelijks installateurs trainingen aan bij onze Academy.