Triple-Solar-PVT-panelen-jaren60-woning-energie-neutraal-warmtepomp-gasloos-01

Uitdaging

Jaren60 huis energieneutraal in Bennekom. De bewoner Roland vertelt: “In 2018 hebben we onze 60er jaren woning grondig verbouwd. Onze wensen: een comfortabel warm en goed geïsoleerd huis dat bovendien levensloop bestendig is. Onze architect Hasselaar maakte een prachtig ontwerp.

Vloerverwarming en HR-CV ketel?

Om het huis tot in ieder hoekje te verwarmen hebben we voor vloerverwarming gekozen met een maximale buisafstand van 10 cm. Met een zeer zuinige HR ketel hadden we het plan om ons de komende 10 jaar te oriënteren op een slimme en milieuvriendelijkere vorm van verwarmen dan gas. Dat liep toch even anders, waarschijnlijk door het duurzame lot.
Toen de verbouwing bijna klaar was viel er een folder in de bus van een plaatselijke loodgieter waarin ik las over de oplossing van Triple Solar met PVT-panelen. Nieuwsgierig geworden heb ik direct met Triple Solar contact op genomen. Dit was een zeer prettig en verhelderend gesprek.

 

Foto bron: architect Hasselaar

De oplossing

Om mijn nieuwsgierigheid te bedwingen en de werking te doorgronden heb ik de kans gegrepen om een installatie cursus bij te wonen. Ik was gelijk verkocht! Een stil en gasloos systeem om je huis te verwarmen, ideaal!

Gasloos met PVT-panelen als bron voor de warmtepomp

HR ketel en gasaansluiting eruit en nu alweer 2 jaar aan het genieten van een systeem van 18m2 PVT-panelen dat zelf elektra opwekt en bovendien de bron vormt voor de NIBE water/water warmtepomp. Het allerbelangrijkst vinden wij de stilte van het Triple Solar systeem dat ook nog eens voor een royale hoeveelheid (180 liter) warm douchewater zorgt!

Tot nu toe een betrouwbare en prettige oplossing. Met nog 18 PV panelen erbij zijn we inmiddels volledig energieneutraal. Onze energie rekening is op €10 per maand gezet, maar we vangen elk jaar zo’n €300-€400 terug!”.

Dank voor het delen van je verhaal Roland! Wil je ook energieneutraal wonen? Email [email protected] voor meer informatie.