Gasloos huis in Almere met PVT-panelen

De uitdaging

Gasloos huis in Almere met PVT-panelen. Het bouwen van een duurzaam huis in Almere, dat zonder gas toch comfortabel zou zijn voor de bewoners. Almere kent veel inspirerende wijken waar jij je eigen droomhuis kunt plaatsen. Nergens anders is er zoveel ruimte om jouw ontwerp te bouwen dan in Almere.

Het doel klinkt simpel, en was kort samengevat: een vrijstaand huis dat duurzaam verwarmd zou worden. Wellicht met zonne-energie als bron voor de warmtepomp.

Gasloos huis in Almere

De belangrijkste eis was dat het huis galsoos moest zijn, en dat er geen lawaaiige buitenunit zou worden geplaatst.

De oplossing moest stil zijn.

De oplossing

Bouwbedrijf Grootheest en de eigenaar van dit pand hebben gekozen voor Triple Solar PVT warmtepomp panelen als bron voor de warmtepomp. De PVT-panelen zijn stil, hebben geen onderhoud nodig want er zijn geen bewegende delen. Een grondboring is ook niet nodig want de PVT-panelen leveren zowel elektriciteit als warm water voor uw vloerverwarming en tapwater.

PVT-panelen als stille bron voor de warmtepomp

Er zijn in totaal 8 PVT-panelen gekoppeld aan een 6Kw Nibe Warmtepomp. Deze zijn gemonteerd op een super mooi mansarde dak.

PVT warmtepomppanelen op schuin Mansarde dak

Een mansardedak, mansartdak, gebroken dak, gebroken kap of Franse kap is een dakvorm met gebroken, naar buiten geknikte vlakken. Dit historische daktype ontstond in de Franse barokarchitectuur en is vernoemd naar de Franse architect François Mansart die deze dakvorm uitwerkte.

Wilt u meer informatie? Neem snel contact met ons op.

Einde bericht Gasloos huis in Almere met PVT-panelen