Energie leverende woningen in Utrecht-Lindehof-PVT-panelen-bron-Water-water-Warmtepomp-Triple-Solar-01

Uitdaging

Ooms Bouw & Ontwikkeling heeft na het succes van Leeuweplaats de tender voor veld 12B gewonnen met het plan ‘Lindehof’, een project van 40 Energieleverende woningen Lindehof Utrecht. Naar ontwerp van FARO architecten en Strootman landschapsarchitecten is een nieuw blok in het rijke ensemble van Leeuwesteyn te Leidsche Rijn bedacht. 

In Utrecht worden 40 energie leverende woningen gebouwd voor het plan Lindehof. Hiervoor hebben we 188 Triple Solar PVT-panelen 450Wp,  36 zonnepanelen 450 Wp en 178 zonnepanelen van 375 Wp geplaats. Dit deden we in opdracht van De Graaf installaties.

EPC van -0,2

Naast deze architectonische rijkdom is Lindehof mede dankzij de advisering van Merosch ook een duurzaam hoogstandje. Met een GPR van ruim een 8 en een EPC lager dan -0,2 scoort het blok goed op de meetbare onderdelen van duurzaamheid.

De GPR is een digitaal instrument om de duurzaamheid van een gebouw in kaart te brengen door middel van rapportcijfers voor de thema’s energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Het doel is duurzaam bouwen meetbaar en bespreekbaar te maken.Een 10 betekent een uitstekende score waar 1 een slechte score indiceert. De GPR 8 is dus een uitstekende score.

De oplossing

De EPC geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Hoe energiezuiniger het gebouw, hoe lager de norm. In duidelijke taal: hoe beter je een woning maakt met isolatie, ventilatie en installatie, hoe minder energie je nodig hebt om de woning comfortabel warm te houden. De EPC van –0,2 betekent dus oa dat de woning energie oplevert i.p.v. gebruikt, hiermee zijn deze 40 huizen Energie leverende woningen in project Lindehof Utrecht

Verduurzamen gemeente Utrecht

Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan circulariteit, klimaatadaptatie en biodiversiteit. Samen met de optimale toegankelijkheid en een slim mobiliteitsplan levert Lindehof ook een goede bijdrage aan de duurzame verstedelijkingsopgave van de gemeente Utrecht.

 

Weer een project waar we trots op zijn en blij van worden. Dank voor de fijne samenwerking allemaal. Op naar het volgende duurzame project.

 

Wilt u ook duurzaam verwarmen en koelen? Bekijk dan ook onze andere projecten.

 

Einde project Energie leverende woningen Lindehof Utrecht