Lindehof_utrecht_triple_solar

Utrecht

Nieuwbouw

Projectontwikkelaar

In Utrecht worden 40 energieleverende woningen gebouwd voor het project Lindehof. Op het dak zijn 188 Triple Solar PVT-panelen 450Wp, 36 zonnepanelen 450 Wp en 178 zonnepanelen van 375 Wp geïnstalleerd, in opdracht van De Graaf installaties.

Lindehof is een project van Ooms Bouw & Ontwikkeling. Het project omvat de bouw van 40 energieleverende woningen. Het woonblok in het rijke esemble van Leeuwesteyn te Leidsche Rijn is het ontwerp van FARO architecten en Strootman landschapsarchitecten.

 

Duurzaam

Naast deze architectonische rijkdom is Lindehof ook een duurzaam hoogstandje. Met een GPR van ruim een 8 en een EPC lager dan -0,2 scoort het blok goed op de meetbare onderdelen van duurzaamheid.

De GPR is een digitaal instrument om de duurzaamheid van een gebouw in kaart te brengen door middel van rapportcijfers voor de thema’s energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Het doel is duurzaam bouwen meetbaar en bespreekbaar te maken. Een 10 betekent een uitstekende score waar 1 een slechte score indiceert. De GPR 8 is dus een uitstekende score.

De EPC geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Hoe energiezuiniger het gebouw, hoe lager de norm. In duidelijke taal: hoe beter je een woning maakt met isolatie, ventilatie en installatie, hoe minder energie je nodig hebt om de woning comfortabel warm te houden. De EPC van –0,2 betekent dus oa dat de woning energie oplevert i.p.v. gebruikt, hiermee zijn deze 40 huizen Energie leverende woningen in project Lindehof Utrecht.

Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan circulariteit, klimaatadaptatie en biodiversiteit. Ook levert Lindehof een goede bijdrage aan de duurzame verstedelijkingsopgave van de gemeente Utrecht door optimale toegankelijkheid en een slim mobiliteitsplan.

 

Wilt u ook duurzaam verwarmen en koelen? Neem contact op voor de mogelijkheden of bekijk ook onze andere projecten.