PVT-panelen-Triple-Solar-Dak-moderne-woning-Ommen-Tijhaar-drone-video-schuindak

Ommen

Circulair

Verscholen tussen de bossen en aan de oever van de Overijsselse Vecht ligt Ommen, één van de oudste Hanzesteden van de provincie Overijssel. In dit mooie dorp is recent weer een parel van een woning gebouwd.


Het unieke aan deze woning is dat deze grotendeels circulair is. Dit houdt in dat de woning, als hij zou moeten worden afgebroken weer volledig herbruikbaar is. De bewoner bevestigd dit met zijn uitspraak: “Onze woning kan worden uitgestrooid over een landbouw akker zonder nadelige gevolgen voor de natuur mocht hij ooit worden afgebroken.


De eigenaar vertelt verder: “De fundering is nog wel van beton, maar de kern van de fundering is van schuimbeton, waardoor er veel minder beton is zit dan bij traditionele bouw. De muren zijn opgetrokken uit kalkhennep met en dikte van 40cm (om aan de moderne isolatienormen te voldoen. 

Het huis en het dak wordt gedragen door gelamineerde kolommen van larix en vuuren hout. Op het dak liggen traditionele stenen dakpannen met daaronder een houtvezel isolatie van het natuurlijk Pavatex uit Zwitserland.

 

Gasloos

Het huis wordt verwarmd met een Triple Solar PVT systeem. Op het dak liggen 8 Triple Solar PVT-Panelen (340WP) en 15 PV panelen (ook van 340 WP). De Triple Solar PVT panelen zijn de stille en efficiënte bron voor de NIBE F1255 – 6 PC warmtepomp met ingebouwd 180 liter boilervat  
 
De totale voorbereiding en planning van het huis heeft 5 jaar geduurd. Dit omdat we alles grondig hebben uitgezocht, hoe we het zo circulair mogelijk konden bouwen.”  
 
Samengevat, het resultaat mag er zijn. Een prachtige en duurzame woning van natuurlijke bouwmaterialen. Weer een project waar niet alleen de eigenaar terecht trost op is, maar wij van Triple Solar ook.  
 
Ter info: De Circulaire gasloze woning ommen installatie is aangesloten door de firma Tijhaar uit Vilsteren.