epe-triple-solar

Epe

Vorstelijk wonen in Epe, dat omschrijft het nieuwe appartementencomplex Résidence de Koninginnen in Epe. Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit de bouwwereld. Zo ook bij dit elegante complex is er een installatie ontworpen voor het duurzaam verwarmen en koelen van alle 17 appartementen. Ieder appartement wordt individueel verwarmd door een warmtepomp, met PVT-panelen op het dak als bron.

 

De duurzame installatie is uitgevoerd door H2O Installatiegroep en Triple Solar. Triple Solar installeerde 94 PVT-panelen 450Wp op het dak. H2O verzorgde de installatie van de 17 warmtepompen en de vloerverwarming.

 

De warmtepompen halen hun energie uit een ‘eigen’ gedeelte van de Triple Solar PVT-panelen die zich op het dak bevinden. Deze PVT-panelen wekken niet alleen warmte op, maar ook elektriciteit. Een deel van de opgewekte zonne-energie wordt gebruikt voor het algemene elektriciteitsverbruik. Op basis van een gemiddeld verbruik is het jaarlijkse energieverbruik in evenwicht met de opgewekte energie, waardoor de eigenaren geen of minimale energiekosten hebben.

 

De installatie is verbonden met een warmte- en koudebron in de bodem. De appartementen zijn voorzien van vloerverwarming, wat in de zomer zorgt voor het koelen van de appartementen.

 

Opdrachtgever: OnzeBouwmeester

Ontwerp: Architectenbureau Van Erken Calandt BNA, Apeldoorn

Ontwikkelaar: Van Vemde Projectontwikkeling en Nijhuis Heddes Delft B.V.