lazaristen-klooster-Panningen-missiehuis-Sint-Jozef-verduurzamen-hybride-PVT-panelen-warmtepomp-installatie-hijskranen-01

Panningen

Utiliteitsbouw

Hybride installatie

Van Tilburg Energie Design is momenteel druk bezig met een duurzaamheidsproject voor het klooster van de religieuze genootschap Lazaristen in Panningen, Congregatie der Missie. Het project richt zich op het verduurzamen van het Missiehuis Sint Jozef, het centrale huis van de Lazaristen in Nederland, met een hybride PVT-systeem.

 

Het doel van dit project is om koeling en ventilatie aan te brengen in de appartementen en gemeenschappelijke ruimtes. Zodat het klimaat ook in zomer beheersbaar blijft.

 

Op het dak liggen nu 108 Triple Solar PVT-panelen van 450 Wp, geïnstalleerd door Triple Solar. De zonne-energie die op het dak valt wordt niet alleen omgezet in elektriciteit, maar wordt ook gebruikt om het pand mee te verwarmen en te koelen. Het dak krijgt dus een dubbele functie en zo er kan zowel op de elektriciteits- als op de gasrekening bespaard worden.

 

Verder zijn er 2 grote NIBE warmtepompen van respectievelijk 40kW en 60kW geïnstalleerd door Tilburg Energie Design. De bestaande CV-ketel wordt gebruikt als back-up verwarming. Op zolder wordt een ventilatie-unit geplaatst. De radiatoren in de appartementen worden vervangen voor ventilatorconvectoren, geschikt voor lage temperatuur verwarming en koeling. De centrale regelinstallatie wordt uitgebreid met de nieuwe ventilatie-installatie en de aansturing van de klimaatinstallaties.

 

Wilt u ook duurzaam verwarmen en koelen? Neem contact op voor de mogelijkheden.