lazaristen-klooster-Panningen-missiehuis-Sint-Jozef-verduurzamen-hybride-PVT-panelen-warmtepomp-installatie-hijskranen-01

Uitdaging

Klooster met hybride warmtepomp: De Lazaristen Panningen, Congregatie der Missie, is een religieus genootschap dat door St. Vincent Depaul in 1625 werd gesticht. In 1882 vestigden de Lazaristen zich in Nederland en betrokken in 1903 het Missiehuis St. Jozef in Panningen. Tot op de dag van vandaag zijn de Lazaristen hier gevestigd.

Klooster met hybride warmtepomp

De wens is om de basislast van de warmtevraag met warmtepomp te doen, de piekvraag (bij grote koude) met bijstook van de reeds aanwezige gasketels. Een mooi voorbeeld van een hele grote hybride warmtepomp installatie, waarbij flink op het gasverbruik bespaart gaat worden, zonder enig comfort te verliezen. Naast verwarmen gaat het systeem ook koelen in de zomer. Het was de koelings vraag waar dit project mee begon!

De oplossing

Op het dak van dit oude Lazaristen klooster in Panningen zijn onze installatie kanjers druk bezig met het installeren van 108 Triple Solar PVT-panelen van 450 Wp. Na 4 dagen waren er al 430 dakhaken geplaatst, 6 leiding straten aangelegd en liggen er al 76 PVT-panelen op het dak.

Van Tilburg Energie Design installeert 2 grote NIBE warmtepompen van respectievelijk 40kW en 60kW die zowel kunnen verwarmen als koelen. Een mooi voorbeeld van een hele grote hybride installatie, waarbij flink op het gasverbruik bespaart gaat worden. Warm in de winter en koel in de zomer! Binnenkort meer informatie over dit project op onze website.

Wilt u ook duurzaam verwarmen en koelen? Bekijk dan ook onze andere projecten.