De uitdaging

Zwembad de Welle in Drachten verwarmen met PVT zonnepanelen. Zwembaden staan onder druk vanwege de hoge exploitatiekosten door o.a. hoge energielasten.

Over zwembad De Welle

Zwemcentrum De Welle is een wondere wereld vol waterplezier. Voor recreanten en sportievelingen hebben we een spetterend aanbod. Kom lekker genieten en ontspannen in één van de leukste zwembaden van Noord-Nederland! Het zwembad goed bereikbaar en toegankelijk voor mindervaliden, waarbij ook rolstoelen beschikbaar zijn die het recreatiebad in gereden kunnen worden.

RECREATIEBAD

In het recreatiebad kun je naast lekker zwemmen, heel veel avontuur beleven! Er is een snelle glijbaan? Door de tijdswaarneming kun je een echte wedstrijd doen in het 50 meter bad!
Ook kan je naar buitenzwemmen naar het buitenbad. Is het te koud? Dan is er binnen een warme bubbelbad. Je kan duiken in de golven en er is een draaikolk waar een sterkte stroming je meesleurt. Voor de allerkleinsten is er een pierenbad met leuk speelgoed, een glijbaan en fontein. Naast het binnenbad, is er ook een buitenbad met een grote speelweide met survivalrek.

Duurzaam zwembad

Zwembad De Welle in Drachten laat met dit project zien dat besparen en duurzaam energie opwekken hand in hand kunnen gaan!

Samen met Koninklijke Damstra Installatietechniek levert Triple Solar een energiezuinige installatie aan het zwembad.

Lees hiernaast verder over Zwembad de Welle in Drachten verwarmen met PVT zonnepanelen.

De oplossing

Elektriciteit en warmte opwekken met PVT-panelen
Naast de 1182 zonnepanelen, zijn er op het dak van het grote 50 meter bad 256 Triple Solar PVT-panelen geïnstalleerd. Deze panelen wekken elektriciteit  èn warmte op.

Een combinatie die juist voor een zwembad geschikt is omdat de Triple Solar PVT-panelen ervoor zorgen dat er ook op de grootste energiecomponent van een zwembad, gas, wordt bespaard.

Besparing gas, elektriciteit  en CO2

Jaarlijks zal het systeem circa 60.000 m3 gas, en daarnaast 350.000  kWh aan elektriciteit, besparen. Dit staat gelijk aan het energieverbruik van ongeveer 118 huishoudens.

Bovendien bespaart zwembad  de Welle circa 235.000 ton CO2 met de zonnepanelen en de Triple Solar panelen.