Triple Solar-zwembad-verwarmen-PVT-warmtepomp-paneel-de-welle-drachten-01

Drachten

Zwembad de Welle in Drachten stond onder hoge druk vanwege hoge exploitatiekosten door o.a. hoge energiekosten. Met een buitenbad, bubbelbad, pierenbad, recreatiebad én een 50 meter bad wordt er namelijk veel gas en elektriciteit gebruikt. Om te besparen zijn er 256 Triple Solar PVT-panelen en 1182 PV-panelen geplaatst op het dak en zal er jaarlijks 60.000 m3 gas en 350.000 kWh aan elektriciteit worden bespaard.

 

PVT

Samen met Koninklijke Damstra Installatietechniek heeft Triple Solar een energiezuinige installatie aan het zwembad geleverd. Naast 1182 PV-panelen zijn er op het dak van het grote 50 meter bad 256 Triple Solar PVT-panelen geïnstalleerd. Deze panelen wekken elektriciteit en warmte op. Een combinatie die juist voor een zwembad geschikt is omdat de Triple Solar PVT-panelen ervoor zorgen dat er ook op de grootste energiecomponent van een zwembad, gas, wordt bespaard.

 

Jaarlijks zal het systeem ongeveer 60.000 m3 gas, en daarnaast 350.000 kWh aan elektriciteit, besparen. Dit staat gelijk aan het energieverbruik van ongeveer 118 huishoudens. Bovendien bespaart het zwembad ongeveer 235.000 ton CO2 met de zonnepanelen en de Triple Solar PVT-panelen.

 

Het zwembad laat met dit project zien besparen en duurzaam energie opwekken hand in hand kunnen gaan.