PVT-panelen-Den-Bosch-Zuiderschans-83-appartementen-Van-Delft-groep-installatie-dak-04

Uitdaging

Zorgcentrum Zuiderschans gasloos Den Bosch: Woningcorporatie Zayaz uit Den Bosch wil via goede woningen en vitale, aantrekkelijke wijken willen we mensen mee laten doen in en aan de samenleving. Zij zetten zich in voor buurten en wijken, om ze veilig en leefbaar te maken en te houden. Bijvoorbeeld door woningen te renoveren en onderhouden. Maar ook door méér woningen bij te bouwen, met oog voor betaalbaarheid en duurzaamheid. En daar gaat dit project over. Zayaz huisvest als woningcorporatie ruim 30.000 mensen in meer dan 13.000 woningen in de regio ‘s-Hertogenbosch.

Duurzaam zorgcentrum in Den Bosch

Het complex zal bestaan uit 83 zelfstandige appartementen en een ‘beschermd wonen-deel’, bestaande uit vier woongroepen met elk een eigen woonkamer en slaapkamer.

Zuiderschans wordt 1 gebouw met 2 woonsoorten en een ontmoetingsplein. Een plek waar mensen wonen, werken, verblijven en ontmoeten. Niet alleen de bewoners, maar ook familieleden, mantelzorgers, zorgmedewerkers, wijkbewoners, instanties, verenigingen en leerlingen van onderwijsinstellingen.

De oplossing

Dit innovatieve zorgconcept biedt plek aan 83 sociale huurappartementen voor mensen vanaf 65 jaar – voor wie zorg dus altijd binnen handbereik is – en 44 woningen voor mensen met dementie, verdeeld over diverse groepswoningen.

Zayaz woningcorporatie, ‘s-Hertogenbosch zal de appartementen verhuren en Van Neynsel neemt de zorg voor haar rekening.

Het gebouw wordt circulair gebouwd en volledig gasloos uitgevoerd, voorzien van een WKO-installatie en Triple Solar PVT-panelen.

Opdrachtgever: Van Delft Groep.

Gasloos zorgcentrum

Er worden 120 Triple Solar PVT-panelen van 380 WP geïnstalleerd.

Email [email protected] voor meer informatie.

Zorgcentrum Zuiderschans gasloos Den Bosch