29-woningen-gasloos-Hengelo-PVT-panelen-Triple-Solar-Dalmeden-Frans-landhuis-07

Hengelo

Projectontwikkelaar

Woningen gasloos in Hengelo. In Hengelo zijn 29 gasloze woningen gebouwd in Franse boerderij stijl. Dalmeden is een groene en ruim opgezette woonwijk, gelegen aan de noordzijde van Hengelo. Wonen in Dalmeden betekent “wonen in het groen”. De natuur is hier nadrukkelijk aanwezig.

Het Franse Landhuis, 29 woningen Dalmeden is geen standaard nieuwbouwplan, het is afgeleid van een typische Franse boerenhoeve.

Bij dit nieuwbouwplan worden verschillende woningtypes gerealiseerd, voor ieder wat wils:

  • 9 appartementen
  • 16 hoek-/tussenwoningen
  • 2 poortwoningen
  • 2 beneden-/bovenwoningen

 

Woningen gasloos in Hengelo

De wens van de opdrachtgever “Ik Woon Betaalbaar” was om deze woningen gasloos en duurzaam te maken.  Niet alleen de woonomgeving is groen, ook het buitengewoon duurzame karakter mag groen genoemd worden. Alle woningen zijn aardgasloos en zijn zeer hoogwaardig geïsoleerd met onder andere drielaagse beglazing.

 

Oplossing

Ze zijn uitgevoerd met de nieuwste generatie Triple Solar PVT-panelen, waardoor de energierekening heel laag is. De Triple Solar PVT-panelen zorgen voor de eigen energieopwekking en hebben een hoog rendement voor o.a. het maken van warm tapwater.

We vroegen Harold Pieters, Directeur “Ik woon betaalbaar”, waarom hij nou juist voor Triple Solar heeft gekozen:
“De overweging om voor Triple Solar te kiezen is dat we een een betaalbare gasloze installatie wilden (en geen bodemwarmte) en zonder ventilators op lastige plekken (dus geen lucht-water warmtepomp). De combinatie van PVT-panelen met een warmtepomp kan dat bieden.

Onze drive om te verduurzamen komt mede bij onze kopers vandaan. Wij ontwikkelen in collectief particulier opdrachtgeverschap.  Onze kopers willen graag zo min mogelijk energie gebruiken. De energie die toch opgewekt wordt wil men graag zo duurzaam mogelijk realiseren.”

 

Opdrachtgever is: Ik Woon Betaalbaar
Aannemer is: Nieuwe Bouwers B.V.
Installateur Van Dam Groep
PVT-Panelen: Triple Solar
Warmtepompen: NIBE Energietechniek BV

Wilt u meer informatie? Neem contact op voor de mogelijkheden.