Uitdaging

In Hengelo zijn 29 gasloze woningen gebouwd. Het gaat hier om een kleinschaligappartementencomplex, bestaande uit 9 appartementen (3 woonlagen), voorzien van een lift!

Dalmeden is een groene en ruim opgezette woonwijk, gelegen aan de noordzijde van Hengelo. Wonen in Dalmeden betekent “wonen in het groen”, de natuur is hier nadrukkelijk aanwezig.

Het Franse Landhuis, 29 woningen Dalmeden is geen standaard nieuwbouwplan, het is afgeleid van een typische Franse boerenhoeve. Bij dit nieuwbouwplan worden verschillende woningtypes gerealiseerd, voor ieder wat wils:
– 9 appartementen
– 16 hoek-/tussenwoningen
– 2 poortwoningen
– 2 beneden-/bovenwoningen

De wens was om deze woningen gasloos en duurzaam te maken.

Oplossing

De Triple Solar PVT-panelen zorgen voor de eigen energieopwekking en hebben een hoog rendement voor het maken van warm tapwater.
Niet alleen de woonomgeving is groen, ook het buitengewoon duurzame karakter mag groen genoemd worden. Alle woningen zijn aardgasloos en zijn zeer hoogwaardig geïsoleerd met onder andere drielaagse beglazing. Ze zijn uitgevoerd met de nieuwste generatie Triple Solar PVT-panelen, waardoor de energierekening heel laag zijn.