Santpoort-Noord3-gebatec-hybride-pvt-systeem

Santpoort-Noord

Installatiebedrijf Gebatec uit Amsterdam installeerde een hybride PVT-systeem bij deze ruime vrijstaande woning. De woning is gebouwd in 1928 en ligt in de Bloemenbuurt van Santpoort-Noord. De installatie bestond uit 3 PVT-panelen, 6 PV-panelen en één Triple Solar warmtepomp.

 

PVT-panelen en PVT-warmtepomp

Op het dak van de woning zijn drie Triple Solar PVT-panelen geïnstalleerd, elk met een vermogen van 450 Wattpiek. Deze panelen combineren zonnecellen met een thermische wisselaar, waardoor ze zowel elektriciteit als warmte kunnen opwekken, wat bijdraagt aan een duurzame energieproductie.

 

Voor de verwarming van de woning is er een Triple Solar PVT-warmtepomp met een vermogen van 3,5 kW geïnstalleerd. Deze warmtepomp maakt gebruik van de PVT-panelen als duurzame energiebron voor het verwarmen van de woning.

 

PV-panelen

Daarnaast zijn er 6 PV-zonnepanelen met een vermogen van 500 Wattpiek per zonnepaneel geïnstalleerd op het dak. Deze panelen zetten zonlicht om in elektriciteit, waardoor de woning zelf meer duurzame elektriciteit kan opwekken.

 

Om de opgewekte zonne-energie optimaal te benutten, is er een SolarEdge Technologies omvormer geïnstalleerd. Deze omvormer zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om naar bruikbare wisselstroom.

 

Als onderdeel van de duurzame upgrade is de oude CV-ketel in de woning vervangen door een Nefit Bosch Proline, een efficiënte en milieuvriendelijke ketel. Met deze duurzame energievoorzieningen kan deze woning energie-efficiënter en milieuvriendelijker worden verwarmd.

 

Wilt u ook gas besparen? Zoek een installateur bij u in de buurt.

 

Bron en dank aan: Gebatec