De uitdaging

WKO regenereren Slachthuisbuurt Haarlem. Schouten Techniek, de hoofdinstallateur van het nieuwbouwcomplex, heeft ons gevraagd om mee te denken hoe de WKO in de toekomst te balanceren en regenereren.

Het Warmte Koude Opslag (WKO) systeem is een open bronsysteem dat grondwater gebruikt om het gebouw te verwarmen of te koelen. Hiervoor worden bronnen geboord in verschillende uitvoeringen

Een WKOinstallatie zorgt er voor dat warmte en koude opgeslagen kunnen worden. Hiervoor gebruikt men het grondwater in de watervoerende lagen van de bodem in de buurt van een gebouw. In de zomer haalt men het koude water uit de aardbodem om de vertrekken van een gebouw te koelen. Als er te veel warmte uit de bron wordt onttrokken raakt deze in onbalans.

Het dakvlak was al erg vol gepland met ventilatiebuizen, beluchting en valbeveiliging.

De oplossing

Het Triple Solar energiedak werd met grote zorgvuldigheid ingepast in het bestaande dakontwerp. De beschikbare hoeveelheid m2 vereiste een maximale opbrengst per m2. De valbeveiliging is uiteindelijk op de Triple Solar panelen bevestigd.

De geplaatste 700 m2 levert de benodigde warmte voor het balanceren van de WKO. De Triple Solar PVT-panelen zorgen hiermee dat de WKO in balans blijft bij hoge warmte vraag.

Wilt u ook een Warmte Koude Opslag terug in balans brengen? Neem dan snel contact met ons op via info@triplesolar.eu

Einde WKO regenereren Slachthuisbuurt Haarlem.