vOudega - Spruyt Woonboot - Hoekstra Heereveen-Triple-Solar-Gasloos-PVT-panelen-warmtepomp-06

Oudega

Woonboot

In Oudega, aan de Krûsdobbe ligt een droomark met Triple Solar PVT-panelen. De eigenaresse liet deze ark bouwen door Spruyt Waterwoningen. Spruyt Waterwoningen bouwt waterwoningen van hoogwaardige kwaliteit. Elke waterwoning is uniek en geheel afgestemd op de wensen en eisen van de eigenaar.

 

Ontwerp

Het ontwerp, indeling en duurzaamheid van deze ark waren het idee van de opdrachtgeefster. De ark is split-level uitgevoerd in een afmeting van 15,50 x 6,00 meter. Aan de waterzijde is er gekozen voor grote puien met ranke profielen. De woning is voorzien van onderhoudsarme materialen zoals gecelfixeerde Ayous, horizontaal aangebracht in drie verschillende breedtes. De gevelkozijnen zijn van aluminium in de kleur mat zwart en de platdakconstructie is afgewerkt met EPDM-dakbedekking.

 

PVT-panelen

Ook aan duurzaamheid is gedacht. Zo is de ark voorzien van een goed geïsoleerde bouwschil. Op het dak liggen Triple Solar PVT-panelen als stille en efficiënte bron voor de NIBE water/water warmtepomp gecombineerd met zonnepanelen en vloerverwarming als lage temperatuur afgifte systeem.

 

Installateur

Hoekstra Installatietechniek uit Heereveen installeerde het PVT-systeem. Ze zijn de vaste installateur voor Spruyt Waterwoningen. Naast het ontwerp installeren ze ook het sanitair, riolering en waterleiding, duurzame verwarmings- en ventilatiesystemen en functionele elektra installaties.