Duurzame-Villa-aan-het-strand-Noordwijk-Triple-Solar-PVT-panelen-warmtepomp-bron-01

Noordwijk

Uitdaging

Villa aan het strand: Boven op de duinen in Noordwijk, aan het strand met uitzicht op zee. Wat een super mooie plek voor deze duurzame villa. Noordwijk aan Zee is de bloemenbadplaats van Nederland. Het heeft maar liefst 13 kilometer strand, het prachtige duingebied en de kleurrijke bloemenvelden. Noordwijk heeft als enige Nederlandse badplaats de officiële kuuroord status.

 

Duurzaam bouwen aan de kust

Hoe bouw je op deze mooie plek nou een duurzame villa die bestand is tegen de weersinvloeden die deze unieke plek met zich mee brengt.

En hoe verwarm en koel je deze gasloos? De andere uitdaging zit in het verwarmen van het binnenzwembad, die moet ook lekker op temperatuur blijven.

 

De oplossing

Deze moderne duinvilla aan de Zeereep in Noordwijk is uitgerust met de Triple Solar PVT-panelen en een NIBE Energietechniek warmtepomp. De villa is een ontwerp van architect Van Manen uit Noordwijk en de bouw komt uit de steigers! De W-installatie is uitgevoerd door Selcius Koude & Klimaattechniek.

 

Verwarmen en koelen

Uniek is dat er ook plafond koeling en verwarming is toegepast. Ook is er voor de warmwater behoefte maar liefst een 500L waterboiler toegepast. En dan is er nog het mooie binnenzwembad, dat net iets aangenamer is als het verwarmd is. Ook dit is duurzaam opgelost met deze technische installatie.