PVT-panelen-bron-warmtepomp-zorgvastgoed-appartementen-Arhnem-Triple-Solar-Loohuis-installatie-woon-bij-september-04

Arnhem

Utiliteitsbouw

Bij de entree van Nationaal Park De Hoge Veluwe, nabij Arnhem, ligt deze bijzondere locatie. Opdrachtgever Wonen bij September laat het voormalige restaurant ‘De Rijzenburg’ en ontginningsboerderij ombouwen tot een kleinschalig woonhuis met 22 duurzame zorgappartementen voor ouderen met dementie. Op het dak van de nieuwe aanbouw komen 68 Triple Solar PVT-warmtepomppanelen, die als stille en efficiënte bron voor water/water warmtepomp dienen. Het plan is ontwikkeld in samenwerking met Le Clercq Projectontwikkeling, in opdracht van zorgorganisatie Wonen bij September.

 

Geschiedenis

De plek heeft een rijke geschiedenis. De Rijzenburg is anderhalve eeuw geleden (1852) gebouwd als ontginningsboerderij in opdracht van de Arnhemse paardenpostmeester F. Burgers. Daarna kende de boerderij verschillende eigenaren, onder wie Anton Kröller van De Hoge Veluwe. In de oorlog vorderde de Duitse luchtmacht het gebouw, waarna het een munitieopslagplaats werd. In 1950 werd De Rijzenburg een restaurant, dat in 2010 werd gesloten, en inmiddels is het gebouw nu eigendom van Wonen bij September.

 

Duurzaam

Het gebouw wordt aan de binnenzijde compleet gestript, opnieuw opgebouwd en verduurzaamd. Ook worden er naast de boerderij twee bijgebouwen gerealiseerd. De boerderij krijgt 68 Triple Solar PVT-warmtepomppanelen op het dak van de nieuwe aanbouw, die als stille en efficiënte bron voor water/water warmtepomp dienen.

 

Samenwerking

Loohuis Installatiegroep B.V. verzorgt de installatie. De aannemer van de bouw is Nikkels bouwbedrijf. De oplevering staat gepland in midden 2023.

 

Wilt u ook verduurzamen en gasloos wonen of gas besparen? We berekenen graag uw kosten en besparingen voor uw project uit! Neem contact op voor de mogelijkheden.