PVT-panelen-Vakantieverblijf-camping-Rozenhorst-Lottum-01

Uitdaging

Vakantieverblijf plaatst PVT-Panelen: Hoe maak je een mini camping nog duurzamer? De Familie Bream is sinds 2021 eigenaar van vakantieverblijf de Rozenhorst in Lottum. Het plan is om de camping duurzaam te blijven ontwikkelen en het terrein op een ecologisch verantwoorde manier te onderhouden. Hierbij staan rust en hun liefde voor de natuur centraal. Dit betekent dat er bijvoorbeeld geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt op het terrein en er worden alleen maar natuurlijke schoonmaakmiddelen gebruiken. Verder wordt de afval zo goed mogelijk gescheiden.

Ook zijn de douches gerenoveerd. Er zijn thermostatische mengkranen en nieuwe waterbesparende hoofddouches geplaatst. Hierdoor wordt het comfort voor de gast gegarandeerd terwijl er op water en dus ook op gas wordt bespaard. De muren zijn voorzien van hygiënische wandplaten en de vloeren van een nieuwe gietvloer. De ruimtes zijn dus gemakkelijker om schoon te houden met minder water en minder schoonmaakproducten.

Begin 2022 is er een zonnepanelenveld aangelegd, in het totaal 27 kWh. Deze dekt in principe het jaarlijks stroomverbruik van de camping en vakantiehuisjes.

De grote vraag voor Phil & Janneke was, hoe kunnen we nog verder verduurzamen en gebruik maken van de zon en beschikbare natuurlijke bronnen zonder geluidsoverlast?

Foto bron: Vakantieverblijf Rozenhorst

De oplossing

We vroegen Phil waarom hij voor Triple Solar PVT-panelen had gekozen. Phil antwoorde: “In mijn zoektocht ben ik jullie PVT panelen tegenkomen en dat zag veelbelovend uit: geen buitenunit, hoger COP dan lucht/warmte systemen en ook nog geïntegreerde PV gedeelte. Ik heb vorig jaar contact met jullie opgenomen om meer informatie in te winnen en jullie hebben me doorgezet naar Peter Coenen van New Energy Care als een installateur in mijn regio met ervaring met jullie systemen. Hij was uiterste enthousiast over het systeem. Alles is doorberekend en ingepland (gelukkig ook nog alles op tijd besteld gezien de run op duurzame bronnen nu met de hoge gasprijzen!) en het is net geïnstalleerd.”

Vakantieverblijf plaatst PVT-Panelen

De PVT-panelen zijn op het dak van de oude receptie geplaatst. Deze functioneren als warmtebron voor een water-water warmtepomp die de vakantiehuisjes van verwarming en heet water voorziet.

Warmwater zonder gas!

De voorraad heet water is hierdoor beperkter dan met een gas boiler maar is berekend om voldoende te zijn voor als de huisjes volledig bezet zijn. In de huisjes wordt gas nu alleen maar gebruikt om op te koken. Het vervangen van de gaspitten met kookplaten op inductie is een toekomstig project, waarna de huisjes volledig gasvrij zijn.

Einde: Vakantieverblijf plaatst PVT Panelen