PVT-warmtepomp-PVTpanelen-Triple-Solar-Lieshout-IT-Leenders-woonhuis-nieuwbouw-all-electric-05 kopie

Lieshout

In Lieshout heeft installateur Gijs van Lieshout twee warmtepompen geïnstalleerd. De bewoners waren op zoek naar een milieuvriendelijke manier om hun nieuwe twee-onder-een-kapwoning te verwarmen. Ze kozen voor acht Triple Solar PVT-panelen samen met twee Triple Solar PVT-warmtepompen en extra PV-panelen.

 

Installateur

Installateur Gijs van Lieshout deelt zijn projectervaring:

“We werden benaderd door twee particulieren die bezig waren met de bouw van een twee-onder-een-kapwoning. Eén van de bewoners was al bekend met het Triple Solar PVT-systeem en nam contact op vanwege onze expertise op het gebied van zonnepanelen. Destijds, ongeveer anderhalf jaar geleden, was het concept van het PVT-paneel en de PVT-warmtepomp nog nieuw voor ons. Dankzij onze uitgebreide ervaring in grootschalige koelinstallaties en na het volgen van de installatiecursus bij Triple Solar Academy, hadden we zowel de vereiste kennis als het vertrouwen om het project aan te gaan.”

 

Keuze voor Triple Solar

De bewoners kozen voor het Triple Solar PVT-systeem nadat ze alternatieve offertes hadden vergeleken. De doorslaggevende factoren waren:

  1. Het jaarlijkse stroomverbruik:
    1. Een traditionele warmtepomp zou ongeveer 7000 kWh per jaar verbruiken en vereiste extra PV-panelen voor compensatie.
    2. Een grondboringssysteem zou ongeveer 4000 kWh per jaar verbruiken zonder zelf stroom op te wekken.
    3. Het Triple Solar PVT-systeem verbruikt slechts 2300 kWh per jaar, inclusief stroomopwekking.
  2. Zorgen over de toekomst in verband met de mogelijke afschaffing van de salderingsregeling, vooral met betrekking tot traditionele warmtepompen die op koude dagen draaien wanneer de zon niet schijnt.
  3. De eigenschap van het Triple Solar PVT-systeem om propaan als natuurlijk koudemiddel te gebruiken, wat in lijn is met de toekomstige overheidsvoorschriften die vanaf 2026 alleen natuurlijke koudemiddelen toestaan.

 

Klaar voor de toekomst

De meterkasten zijn al aangepast voor mogelijke thuisbatterijen. Dit zorgt ervoor dat de bewoners volledig klaar zijn voor de toekomst, met een optimaal duurzaam comfort.

 

Installateur:
Van Lieshout Techniek
Gijs van Lieshout
06 – 16 84 02 86
Struikheide 4, 5738 CW
Mariahout