Tinyhouse PVT-paneel Haarlem

Haarlem

De uitdaging

Tinyhouse PVT-paneel Haarlem. Tinyhouses zijn hot (mede dankzij PVT Panelen van Triple Solar!). In Haarlem verrijst een Tiny Tim -Tiny house dorpje met TIM houses met PVT panelen waar men autarkisch gaat wonen.

Het kernteam van TIMhouse bestaat uit de architecten  Jurgen van der Ploeg, Bauke Lucas en architectuurfotograaf en tevens werktuigbouwkundige Hans Peter Föllmi. Samen hebben zij ieder vanuit hun eigen visie en discipline ervoor gezorgd dat het TIMhouse dorpje werkelijkheid is geworden. De uitdaging was om de verplaatsbare Tiny Houses zijn volledig autarkisch te maken. Dat houdt in dat de woning niet zijn aangesloten op de nutsvoorzieningen.

 

De oplossing

De technische installaties bestaat uit PV- en PVT warmtepomppanelen van Triple Solar BV gecombineerd met een kleine warmtepomp, een groot buffervat en een accupakket. Het energiemanagement is belangrijk: De warmtepomp draait alleen overdag en verwarmt het buffervat. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van het zon- en daglicht voor hoge brontemperaturen van de PVT panelen. Het afvalwater wordt gezuiverd door planten in een groene waterzuiverende wand, aangevuld met technische filters, waardoor het water hergebruikt kan worden.

Wij wensen de tinyhouse bewoners veel woon plezier!