Zierikzee-pvt-panelen-warmtepomp-allevo-Niag-van-galen-constructif-02

Uitdaging

PVT-warmtepomppanelen Cornelia Zierikzee: Met de nieuwbouw van woonzorg-complex Zierik7 van Allévo komt er ruimte voor 92 appartementen voor intensieve zorg. In Zierik7 staat een goed leven, goede zorg en aandacht voor elkaar op nummer één. Iedere bewoner krijgt een eigen appartement.

Op de begane grond worden 11 buurtkamers gebouwd. In de buurtkamers kunnen bewoners elkaar ontmoeten, eten en koffiedrinken. Elke buurtkamer heeft zijn eigen thema, zodat de bewoner kan kiezen waar hij zich prettig voelt. Er komt bijvoorbeeld een tuinkamer, een havenkamer, een spelkamer en een muziekkamer. Rondom de buurtkamers ligt een brede rondgang naar de appartementen en de brasserie. Zierik7 is ruim opgezet, waardoor het er overzichtelijk en gezellig uitziet.

Genieten van de natuur

Op de eerste verdieping worden moderne sfeervolle studio’s gebouwd voor mensen die tijdelijk in Zierik7 logeren en revalideren. Ook zijn er kantoorruimtes, een ontmoetingsruimte, een dakterras en een behandelcentrum met een oefenzaal. Hier kunnen mensen terecht voor behandelingen, zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en revalidatie.

Het is van groot belang dat al deze ruimten een comfortabel binnenklimaat hebben.

Oplossing

Voor zorgorganisatie Allévo heeft architectenbureau Gortemaker Algra Feenstra architects dit woonzorgcomplex Zierik7 ontworpen.

De gebouwinstallatie is ontworpen door Techniplan en de bodeminstallatie door Adviesbureau NIAG met o.a. 148 PVT-warmtepomppanelen gekoppeld zijn aan de WKO-installatie.

Installateur Van Dorp Projecten uit Rotterdam is verantwoordelijk voor de installatie in opdracht van bouwbedrijf Constructif uit Dordrecht.

Triple Solar is leverancier van de PVT-panelen die zowel elektriciteit en warmte energie opwekken als bron voor de warmtepompen.

Cornelia Allevo Zierik7