Zierikzee-pvt-panelen-warmtepomp-allevo-Niag-van-galen-constructif-02

Zierikzee

Utiliteitsbouw

In Zierikzee wordt door zorgorganisatie Allevo woonzorg-complex Zierik7 gebouwd met Triple Solar PVT-warmtepomppanelen. In totaal zijn er 93 appartementen, met elk een voordeur die aan de tuin grenst. Via de binnendeur van een appartement of via de hoofdingang komt u uit in de straatjes met de buurtkamers en de brasserie. Mensen die revalideren of logeren, verblijven in één van de dertig moderne studio’s.

Het is van groot belang dat al deze ruimten een comfortabel binnenklimaat hebben. Daarom is er gekozen voor Triple Solar PVT-warmtepomppanelen. De PVT-panelen leveren zowel elektriciteit als warmte en zijn de bron voor de warmtepompen.

Het architectenbureau Gortemaker Algra Feenstra architects heeft dit woonzorgcomplex Zierik7 ontworpen. De gebouwinstallatie is ontworpen door Techniplan en de bodeminstallatie door Adviesbureau NIAG met o.a. 148 PVT-warmtepomppanelen gekoppeld zijn aan de WKO-installatie. Installateur Van Dorp Projecten uit Rotterdam is verantwoordelijk voor de installatie in opdracht van bouwbedrijf Constructif uit Dordrecht.