Dickensplaats-Utrecht-Koopmans-bouw-Mampaey-Triple-Solar-PVT-panelen-wijk-luchtfoto-01
PVT-panelen voor woningen Dickensplaats Utrecht

Utrecht

Woningcorporatie

In het noorden van de wijk Halve Maan in Dickensplaats Utrecht bouwt woningcorporatie Mitros in totaal 48 sociale huurwoningen met PVT-panelen. Dit zijn 24 eengezinswoningen en een gebouw met 24 appartementen.

De Halve Maan is onderdeel van de wijk Oog in Al. Deze buurt is na de oorlog gebouwd en bevindt zich bij het Amsterdam Rijnkanaal. Deze nieuwbouw is onderdeel van een breder programma om de wijk Halve Maan op te knappen. De omringende woningen in Halve Maan Noord zijn in de afgelopen jaren gerenoveerd door Mitros. Met de nieuwbouw is de herontwikkeling van Halve Maan Noord compleet. De duurzame sociale huurwoningen komen op een plek waar voorheen verouderde garageboxen, een garagebedrijf en acht woningen stonden.

 

Oplossing

Aannemer Koopmans is verantwoordelijk voor de bouw en heeft samen met Mitros gekozen voor het Triple Solar energieconcept. De 24 eengezinswoningen zijn grondgebonden, hebben twee woonlagen, een eigen tuin en zijn voorzien van berging. Ze hebben elk 5 speciale zonnepanelen die elektriciteit en warmte opwekken. Ook zijn er 3 gewonen zonnepanelen die alleen elektriciteit opwekken.