Triple-Solar-PVT-paneel-Pyramide-woning-Oosterwold-Almere-Studio-Eco-Eric-van-Doorn-Zonnepanelen-dak-in-aanbouw-02

De uitdaging

In Almere Oosterwold is eind 2019 een byzondere woning opgeleverd. Het gaat hier om een zogenaamde energieneutralen piramide woning. De woning heeft een bijzonder piramidedak, dat als een driehoek omhoog loopt tot de punt van het dak. De uitdaging was om van het dak een prachtige geheel te maken en met de wens om deze uit te voeren met PVT panelen. Dit om het huis energie neutraal te kunnen verwarmen in combinatie met een warmtepomp.

De oplossing

Deze energieneutrale woning in Almere is opgeleverd met een NIBE F1255 -6 kW modulerende warmtepomp en 6 Triple Solar PVT panelen 340 Wp (4,5 kW bron) en 39 PV zonnepanelen 340 Wp.

Ontwerper en uitvoerder is Eric van Doorn van Studio Eco (www.studioeco.nl) uit Veenendaal.

Voor het project zijn op-maat composiet platen gemaakt die mooi aansluiten op de PVT en PV panelen. Een mooie samenwerking van studioECO, NIBE Energietechniek BV en Triple Solar BV. Op de foto’s ziet u het dak nog in aanbouw, en het eind resultaat.

Wilt u ook energie neutraal wonen en/of werken? Kies voor de slimme en stille Triple Solar PVT panelen die zowel elektriciteit en warm water leveren als bron voor de warmtepomp.

Email [email protected] voor meer informatie. Voor vragen over het design, kunt u mailen naar [email protected]