Almere

De uitdaging

PVT-panelen piramidewoning Almere. In Almere Oosterwold is eind 2019 een byzondere woning opgeleverd. Het gaat hier om een zogenaamde energieneutralen woning, genaamd Zuidhuis. De woning heeft een bijzonder piramidedak, dat als een driehoek omhoog loopt tot de punt van het dak. De uitdaging was om van het dak een prachtige geheel te maken en met de wens om deze uit te voeren met PVT-panelen. Dit om het huis energie neutraal te kunnen verwarmen in combinatie met een warmtepomp.

In plaats van duurzaamheid pas halverwege het ontwerpproces toe te voegen (door materiaalkeuzes of met slimme installaties) hebben we met Zuidhuis vanaf de eerste schetsen basale, energetische principes centraal gezet, en zo ten volste benut. De warmte-, koel- en energievraag van de woning zijn op die manier helemaal passief beantwoord.

De driehoekige vorm en positionering van de woning, gecombineerd met een spectaculaire veranda, biedt schaduw in de zomer maar vangt volop zonnewarmte in de winter. En in de ochtend en avond licht het plafond van Zuidhuis zacht op, door zonlicht dat door de ramen in de zijgevels schijnt.

 

De oplossing

Deze energieneutrale woning in Almere is opgeleverd met een NIBE F1255 -6 kW modulerende warmtepomp en 6 Triple Solar PVT panelen 340 Wp (4,5 kW bron) en 39 PV zonnepanelen 340 Wp.

Het pand is ontworpen door woonpioniers en uitvoerder is Eric van Doorn van Studio Eco (www.studioeco.nl) uit Veenendaal.

Voor het project zijn op-maat composiet platen gemaakt die mooi aansluiten op de PVT en PV panelen. Een mooie samenwerking van studioECO, NIBE Energietechniek BV en Triple Solar BV. Op de foto’s ziet u het dak nog in aanbouw, en het eind resultaat.

Wilt u ook energie neutraal wonen en/of werken? Kies voor de slimme en stille Triple Solar PVT panelen die zowel elektriciteit en warm water leveren als bron voor de warmtepomp.

Email info@triplesolar.eu voor meer informatie. Voor vragen over het design, kunt u mailen naar info@studioeco.nl.