thumbnail_sporthal_moerbeke_triple_solar_pvt_panelen

Moerbeke in België

Utiliteitsbouw

Gemeente Moerbeke in België is bezig met de finale realisatie van de nieuwe sporthal in Moerbeke. Hierbij worden de voetbalterreinen, de sporthal, de tennishal en de buitenterreinen vervangen door duurzame nieuwbouw. Het project heeft enige tijd stilgelegen vanwege een probleem met de bouwvergunning, maar het project wordt nu opgepakt en afgerond. Het gebouw is op het dak voorzien van een 90 kW PVT installatie, bestaande uit 120 Triple Solar PVT panelen 390Wp. SPIE in Lokeren heeft de Triple Solar PVT-warmtepomppanelen geplaatst, en het leidingwerk is door Triple Solar aangesloten. Het kunststof leidingwerk is geleverd door Eriks.

Voor een gelijkwaardige doorstroming van alle panelen is het leidingwerk eerst naar het midden geleid om vervolgens naar beide zijkanten te gaan naar de panelenvelden. De rode retourleiding is in twee kleinere leidingen gesplitst zodat de flexibele leidingen naar de panelen direct naar beneden kunnen buigen en er een vrij looppad blijft tussen de panelen.

De PVT-panelen zijn de stille en efficiënte bron voor de NIBE warmtepompen. Binnenkort wordt het systeem afgevuld en in bedrijf gesteld zodra de warmtepompen zijn geïnstalleerd.

Wilt u uw sportvereniging ook verduurzamen? Neem contact op voor de mogelijkheden.