PVT-panelen-Aarnoutse-verzorgingshuis-Vreedonk-zorgvastgoed-iDordrecht-01

Dordrecht

Zorgvastgoed

Nieuwbouw

Verpleeghuislocatie Vreedonk van Stichting Het Spectrum ondergaat momenteel een metamorfose. Naast een renovatie van het bestaande pand wordt er ook een nieuwe hospice gebouwd. Op het dak van deze nieuwbouw heeft Triple Solar 34 PVT-warmtepomppanelen 450 Wp (2,13 x 1,055 m) geleverd met 34 SolarEdge optimizers en een omvormer. De optimizer is geplaatst in verband met schaduwval door dakrand en gebouw.

 

Upgrade voor verpleeghuis

Het pand is jaren geleden gebouwd en ingericht als verzorgingshuis en wordt veranderd in een verpleeghuislocatie. Om nog beter te kunnen voldoen aan de woonwensen en om zorgmedewerkers goed hun werk te laten doen, wil Het Spectrum veranderingen aanbrengen binnen de locatie Vreedonk. Er komen appartementen, gezamenlijke huiskamers met buitenruimtes voor bewoners bij.

 

Uitdaging

Het verbouwen van een bewoond pand is een enorme uitdaging, vooral omdat de renovatie in fases moet gebeuren en rekening moet houden met bewoners en zorgverlening. Tijdelijke huisvesting voor bewoners is lastig en kostbaar, dus goede communicatie en afstemming zijn essentieel. De gekozen partners hebben ervaring in een zorginstelling en de samenwerking verloopt goed. Activiteiten zoals een ‘silent disco’ worden georganiseerd op dagen dat er grote aanpassingen plaatsvinden. Op de dagen dat er gesloopt wordt kunnen de bewoners buiten zitten in de tuin of zijn ze op pad.

 

Partners

De partners van Stichting Het Spectrum in dit project zijn: Architectenbureau Th.J. Lammers, Aan de Stegge Roosendaal / ADSR voor de bouwkundige werken, Verkerk Elektrotechniek voor de elektrotechnische installaties en zorgtechnologie en Aarnoutse Loodgieters- en Installatiebedrijf B.V. voor de werktuigbouwkundige installaties, en uiteraard Triple Solar voor de PVT-panelen.