De Zilk

Huurwoning

Onlangs heeft Woningstichting Sint Antonius van Padua een pilot uitgevoerd bij een huurwoning in De Zilk. In deze pilot werd een hybride warmtepomp-opstelling van de fabrikant Triple Solar geïnstalleerd. De opstelling bestond uit 3 PVT-panelen op het dak, een PVT-warmtepomp en een tapwaterboiler.

 

De compacte PVT-warmtepomp werkt samen met de bestaande gasketel. Wanneer de buitentemperatuur te laag wordt, springt de gasketel bij om ervoor te zorgen dat de woning niet koud wordt. In de toekomst, wanneer de woning volledig gasloos verwarmd moet worden, kan het Triple Solar warmtepompsysteem worden uitgebreid naar een volledig elektrische oplossing. Dit kan worden bereikt door een tweede PVT-warmtepomp aan de eerste te koppelen.

 

Een belangrijk voordeel van deze hybride warmtepomp is dat het meer energie levert dan veel conventionele lucht/water-warmtepompen, en er is geen buitenunit nodig. Zowel de warmtepomp als de boiler zijn van hoge kwaliteit, onderhoudsarm en stil, en brengen geen hoge onderhoudskosten met zich mee. Bovendien zijn de PVT-panelen geschikt voor gebruik in kustgebieden en leveren ze niet alleen warmte, maar ook zonne-energie.

 

Wilt u ook gas besparen en in stappen van hybride naar gasloos /allelectric verwarmen? Zoek hier een installateur of vraag uw lokale installateur voor meer informatie. Is uw installateur nog niet bekend met het PVT-systeem? Wij bieden wekelijks installateurs trainingen aan bij onze Academy.

 

hybride-pvt-warmtepomp-druivenstijn 2