Triple-Solar-PVT-panelen-vloerverwarming-warmtepomp-Middelstum-Groningen-Techisch-Installatiebedrijf-Bakker-woning-amsterdamse-school-05

Uitdaging

Oud huis gasloos verwarmen in Groningen: Zoals u misschien weet ligt de plaats “’t Zandt” middenin het aardbevingsgebied van Groningen. Technisch Installatiebedrijf Bakker weet hier alles van en en helpt hun klanten met deze uitdagingen. Dit project was een versterking en verduurzaming van de oudere woning die in Amsterdamse stijl gebouwd is.

Versterken en gasloos

Een versterking houd in dat een woning op die manier versterkt wordt dat bij een zware aardbeving door gaswinning de bewoners de tijd krijgen om de woning te verlaten.

Om dit te realiseren is elke woning weer anders en is elke woning maatwerk.

Dit project heeft een lange voorbereiding gehad met diverse overleggen met constructeurs, aannemers, NCG, Triple Solar en allerlei adviseurs.

Tevens is er een warmteverliesberekening gemaakt van de ‘nieuwe’ situatie.

Voor de klant was het een doelstelling geworden om deze woning van het gas af te krijgen en dit hebben we met zijn allen gerealiseerd.

 

De oplossing

Dit betekende dat de gehele woning totaal is gestript en opnieuw van binnenuit is opgebouwd met behoud van oude elementen. Alle vloeren zijn vervangen door een dikke laag schuimbeton en wanden/muren en dak is van binnenuit voorzien van een dikke laag isolatie.

Het meeste glas is vervangen door HR++ om een zo goed mogelijke isolatie te krijgen.

Vloerverwarming en Lage termperatuur radiatoren

De gehele beneden verdieping is voorzien van vloerverwarming en de verdieping van Jaga Hybride LTV radiatoren.

Op het dak van het tuinhuis zijn de PVT + PV panelen geplaats en die zouden genoeg moeten zijn voor de gehele energiebehoefte. De PVT-panelen zijn de stille en efficiënte bron voor de NIBE warmtepomp.

Voor voldoende warm water is er gekozen om een extra boiler te plaatsen van 300Ltr.

Email [email protected] voor meer informatie.