't Zandt

Renovatie

Woningeigenaar

Dit project betrof het versterken en verduurzamen van een oude woning in Amsterdamse stijl in de plaats ‘t Zandt in Groningen. Deze plaats ligt midden in het aardbevingsgebied van Groningen. Technisch Installatiebedrijf Bakker weet hier alles van en helpt zijn klanten met deze uitdaging.

 

Versterken

Bij versterking wordt een woning zodanig aangepast dat de bewoners bij een zware aardbeving als gevolg van gaswinning voldoende tijd hebben om de woning te verlaten. Omdat elke woning uniek is vereist dit maatwerk.

Dit project kende een langdurige voorbereiding met diverse overleggen met constructeurs, aannemers, de Nationaal Coördinator Groningen (NCG), Triple Solar en diverse adviseurs.

 

Gasloos

Naast de versterking was het doel van de klant om de woning volledig gasloos te maken, dit hebben we gezamenlijk bereikt.

Dit betekende dat de hele woning volledig gestript is en van binnenuit opnieuw opgebouwd is met behoud van oude elementen. Alle vloeren zijn vervangen door een dikke laag schuimbeton, en de wanden, muren en het dak zijn van binnenuit voorzien van een goede isolatielaag. Het meeste glas is vervangen door HR++-glas om een zo hoog mogelijke isolatiewaarde te bereiken.

Op de volledige benedenverdieping is vloerverwarming geïnstalleerd, en op de bovenverdieping zijn Jaga Hybride LTV-radiatoren geplaatst.

Op het dak van het tuinhuis zijn PVT-panelen en PV-panelen geplaatst, die voldoende energie zullen genereren om aan de volledige energiebehoefte te voldoen. De PVT-panelen fungeren als stille en efficiënte bron voor de NIBE warmtepomp. Om te voorzien in voldoende warm water is er gekozen voor een extra boiler van 300 liter.