NRC-gebouw verduurzamen met PVT-panelen

Uitdaging

NRC-gebouw verduurzamen met PVT-panelen. Het NRC-gebouw in de Witte de Withstraat is een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Rotterdam.
Het pand dateert uit 1874 en heeft 100 jaar het onderkomen geboden aan de NRC-krant.

In de voormalige drukkerij van het NRC Handelsblad aan de Witte de Withstraat in Rotterdam zitten nu restaurants, kunstinstellingen en podia. Waaronder dat van het Scapino Ballet.

NRC-gebouw verduurzamen met PVT-panelen

Eigenaren Fons en Jaqui Burger wilden een grote stap zetten en het pand volledig verduurzamen. Dertig jaar geleden werd het pand gekocht door Fons Burger. Fons is oud-journalist, Rotown en Nighttown-oprichter en tegenwoordig activistisch ondernemer. Nadat hij het enorme dak had vergroend met sedum, is Burger nu bezig met de verduurzaming van het hele pand met PVT-warmtepomppanelen.  

Oplossing

Triple Solar heeft met adviseur Ed Bloem het ontwerp gemaakt. In totaal voor een installatie met 320 PVT-panelen en 4 stuks Nibe warmtepompen van elk 60 kW.

Vanzelfsprekend wordt de isolatie en het afgiftesysteem aangepakt om de warmtepompen goed te laten renderen.

Status verduurzaming NRC-gebouw

In het voorjaar van 2021 zijn alle materialen op het dak gehesen. Volg de voortgang over PVT-panelen – ook op onze LinkedIn bedrijfspagina. Binnenkort een diepte interview met de eigenaar van het NRC-gebouw