Woning-gasloos-verwarmen-koelen-Triple-Solar-pvt-panelen-warmtepomp-banner-03

Wormer

Uitdaging

Hoe maak je een bestaande woning gasloos of NOM? En hoe een hele straat? Ja, het kan dus echt, een hele straat die gasloos wordt. Deze maand gaat het derde huis op Poelweg te Wormer voorzien worden van Triple Solar PVT-panelen als bron voor de warmtepomp. Uiteraard geluidloos en zonder geboor in de grond.

10 Triple Solar PVT-panelen zullen als thermische en elektrische bron gaan dienen voor de NIBE water/water warmtepomp. Zij zullen deze voorzien van warmte voor verwarming, tapwater en elektriciteit voor de werking van de warmtepomp.

Lees hiernaast verder over NOM woning in Wormer.

 

De oplossing

Daarnaast zullen er 18 gelijk uitziende PV zonnepanelen worden geïnstalleerd om elektrische verbruik als verlichting, elektrisch koken en laden van EV voertuig af te dekken. Hierdoor wordt een esthetisch verantwoord geheel gecreëerd en zal woning compleet “nul op de meter” (NOM) worden.

Ook aan koeling is gedacht door inzet van de Triple Solar koelmodule. Middels deze module wordt bij warme dagen het proces omgedraaid waardoor de vloerverwarming als bron gaat dienen, warmte onttrekt, en deze aan achterzijde van de PVT-panelen wordt afgegeven aan de omgevingslucht.

Er is zelfs bij windstilte altijd een natuurlijke convectie. Dit door de hellingshoek van de Triple Solar PVT-panelen, waardoor deze altijd warmte af kunnen geven en de temperatuur van het PVT-paneel nooit boven 55gr Celcius uitkomt.

Installateur: Installatie – Ursem