vaassen-triple-solar-pvt-panelen-isendoorn-2

Vaassen

In Vaassen, een historisch groen dorp met het opvallende kasteel de Cannenburch, wordt een nieuw appartementencomplex met 13 appartementen gebouwd tegenover het kasteel en grenzend aan het Ireneveld. Elke woning wordt verwarmd en gekoeld met een individuele warmtepomp, die is aangesloten op het innovatieve Triple Solar PVT-systeem.

 

Het project

Dit project maakt deel uit van het Centrumplan Vaassen, een initiatief van Onze Bouwmeesters. De appartementen hebben een woonkamer met uitzicht op de Cannenburch en ruime terrasbalkons op het zuiden. Het ontwerp van Architectenbureau Van Erken Calandt combineert elementen uit de renaissance architectuur van Italiaanse palazzo’s met Hollandse baksteenarchitectuur. Zo vormt het gebouw een eigentijds antwoord op het kasteel en de neoklassieke kerk.

 

PVT-panelen

Het project wordt gekenmerkt door duurzaamheid. Elke woning wordt verwarmd en gekoeld met een individuele warmtepomp, aangesloten op het innovatieve Triple Solar PVT-systeem. In totaal liggen er 61 Triple Solar PVT-panelen op het dak, elke woning beschikt over een eigen aantal PVT-panelen. Dit systeem wekt niet alleen elektriciteit op via zonnepanelen, maar wint ook warmte uit daglicht, zonlicht en buitenlucht. Dit resulteert in een hoog rendement, zelfs bij bewolking of ‘s nachts.

 

De appartementen zijn uitgerust met vloerverwarming. Met dit vloersysteem kunnen de woningen in de zomer worden gekoeld. Het PVT-systeem wordt dan omgedraaid en neemt de warmte binnen op en geeft het buiten af.

 

Met een gemiddeld verbruik zal het jaarlijkse energieverbruik in evenwicht zijn met de opgewekte energie, wat resulteert in minimale of geen kosten voor de eigenaren.