PVT-panelen-Triple-Solar-De Hoogt-Dongen -woningcorporatie-Cascade-Werkendamse-Verwarmings-industrie-drone-01

Dongen

Woningcorporatie

Uitdaging

Nieuwbouw NOM appartementen Dongen: Fijn, duurzaam en betaalbaar wonen voor mensen met een bescheiden inkomen. Dat is waar de Woningcorporatie Casade voor zorgt. In de Gemeente Dongen was er de wens om 18 nieuwe appartementen te bouwen, en die moeten zo duurzaam mogelijk worden. En dus ook gasloos.

 

Duurzaam bouwen in Dongen

Het werden dus 18 Nul op de meter woningen (NOM). NOM-woningen zijn zo goed geïsoleerd dat ze nog maar weinig energie nodig hebben voor verwarming. De appartementen hebben dan ook geen gasaansluiting; alle benodigde energie is elektrisch.

 

De oplossing

In mei 2021 zijn de 18 Nul-Op-de-Meter (NOM) appartementen opgeleverd voor woningcorporatie Casade. De Triple Solar PVT-panelen in combinatie met extra zonnepanelen op het dak voorzien de appartementen van energie. Het bestaat uit 18 huurappartementen, verdeeld over drie bouwlagen.

 

Duurzame installatie

De Triple Solar PVT-panelen zijn de stille en efficiënte bron voor de Nibe F1255-6PC warmtepomp. Een SolarEdge SE3000 HD Wave omvormer is geïnstalleerd, naast de Zehnder ComfoAir E300 WTW unit. Hoefnagel Totaalbouw bouwde de appartementen. De technische installatie werd door de Werkendamse Verwarmings Industrie aangelegd. 

 

Contact 

Wilt u ook uw huis duurzaam verwarmen met Triple Solar PVT-panelen en warmtepomp?

Email dan naar info@triplesolar.eu met al uw vragen.

Einde Nieuwbouw NOM appartementen Dongen.

18 Nieuwbouw NOM appartementen in Dongen