Triple-Solar-Rieten-dak-kap-pvt-zonnepanelen-warmtepomp-panelen-02

De uitdaging

Huis met PVT-panelen, warmtepomp en wtw. Het bouwen van een duurzaam huis met een rietenkap, die toch mooi moest zijn maar ook functioneel.

Daarnaast is het een 2 onder 1 kap woning, waarbij de ene buurman gewone ouderwetse zonnepanelen wilde, en de andere PVT panelen.

Optisch is gekozen voor een oplossing die niet van elkaar te onderscheiden is. Het unieke hier is de combinatie van een rietendak met zonne-energie als bron voor de warmtepomp. Huis met PVT-panelen, warmtepomp en WTW.

De oplossing

Van Assen Installatietechniek installeerde Triple Solar PVT-panelen die elektriciteit, maar daarnaast ook warmte opwekken dat gebruikt kan worden voor het verwarmen van water als bron voor de NIBE warmtepomp.

Ook wordt er gebruik gemaakt van de Triple Solar koelmodule, waarmee de werking van de warmtepomp andersom is. Deze werkt dan net als een koelkast, de warmte wordt uit de woning onttrokken en via de panelen afgegeven aan de buitenlucht.

Ten slotte is er ook een warmte terugwin unit van Zehnder geplaatst waarmee kosten worden bespaard doordat de afgevoerde (vuile)lucht uit het huis de warmte doorgeeft aan de schone instromende lucht in het huis.

Wilt u ook een energie neutraal huis? En uw huis / woning / bedrijfspand / vastgoed verduurzamen?

Email info@triplesolar.eu voor meer informatie.