De uitdaging

Gasloos verwarmen PVT paneel. Een ruime villa met een grote energievraag op elegante wijze voorzien van een duurzaam verwarmingssysteem, zodat het huis – het hele jaar door – gasloos verwarmd kan worden.

In 2011 zijn we hier komen wonen. Al gauw bestond de gedachte dat we hier nooit meer weg willen. Investeren in energiebesparing en zonnepanelen was daarom een logische stap.

De bewoner wilde zijn bestaande villa aan het water compleet gasloos maken. Daarnaast wilde hij genoeg elektriciteit opwekken om in zijn energie behoefte te voorzien. Dus ook het opladen van de beide elektrische autos.

Ook was er de wens om te het huis te koelen met het Triple Solar PVT-paneel systeem, dat nu ook is gerealiseerd met behulp van de Triple Solar koelmodule.

De oplossing

Deze woning aan het water is uitgerust met een 16 kW water/water warmtepomp. De bron (Triple Solar PVT-panelen) van de warmtepomp is als indak-installatie geplaatst. Om de esthetische waarde te verhogen is er gekozen voor een afwerking met PV panelen van Exasun. Hierna is de woning volledig losgekoppeld van het gas.

De woning is een zogenaamde “plus op de meter” woning, zegt eigenaar E. Schut in het NHD. De stroom die we overhebben gaat rechtstreeks naar de buren. In 2016 zijn we begonnen met isoleren. Hiermee gaat je energiebehoefte omlaag en kan je een passende warmtepomp aanschaffen.

De Triple Solar warmtepomppanelen (PTV) vormen een ideale oplossing. Want ze maken geen lawaai door het ontbreken van een ventilator (die je in een buitenunit van een lucht/water warmtepomp wel hebt.) De warmtewisselaar ligt gewoon op het dak, onder de zonnepanelen.

We hebben ook een 180 liter buffervat (ook wel boiler genoemd). Het water hierin wordt constant op 60 graden gehouden. Voldoende voor een gezin met 4 personen die graag douchen.

Einde Gasloos verwarmen PVT paneel