De uitdaging

Duurzaam zorgcentrum in Geesteren – Erve Mensman.  Erve Mensman is een nieuw woonzorgcomplex van TMZ in Geesteren, waar de bewoners in mei 2017 hun intrek hebben genomen. Op de begane grond zijn 32 kamers voor bewoners die psychogeriatrische zorg behoeven. Op de eerste en tweede verdieping zijn elk 8 appartementen voor bewoners die vanwege lichamelijke beperkingen niet meer thuis kunnen wonen. De zorglocatie heeft daarnaast een belangrijke ontmoetingsfunctie.

De architect en de adviseur vroegen om een esthetisch verantwoorde oplossing met het maximaal opwekken van energie.
Zowel warmte voor de warmtepomp, het voorverwarmen van het douchewater als het opwekking van elektriciteit.

De oplossing

Hoppenbrouwers Techniek Almelo (voorheen Löwik Installatiegroep vroeg Triple Solar om een ontwerp uit te werken met Triple Solar PVT-panelen.

De PVT-panelen leveren hoge prestaties en hebben vrijwel dezelfde uitstraling als de gekozen dakpannen. Hierdoor vallen ze compleet weg in het dak ontwerp. Einde duurzaam zorgcentrum in Geesteren.

Dit nieuwe (mei 2017) woonzorgcomplex is van alle moderne (zorg)gemakken voorzien. Een warm, sfeervol en veilig thuis voor de bewoners die psychogeriatrische zorg nodig hebben en voor bewoners die door lichamelijke beperkingen niet meer volledig zelfstandig kunnen wonen. Magnifiek gelegen aan de rand van het dorp en de vrije natuur is Erve Mensman geen gesloten bastion, maar zoals de krant al kopte: ‘Erve Mensman is van Geesteren, Geesteren is van Erve Mensman.’