University-of-west-London-PVT-heatpump-panels-Triple-Solar-NIBE-heatpumps-roof-skids-01

Londen

De Universiteit van West-Londen wil in 2030 klimaatneutraal zijn en installeerde daarvoor 580 Triple Solar PVT-warmtepomppanelen. Wat leidt tot een energiebesparing van meer dan 500 ton CO2 per jaar.

 

Het project

Het project omvatte de installatie van 580 PVT-warmtepomppanelen en andere energie-efficiëntieverbeteringen op de vier universiteitslocaties. Verouderde gasboilers werden vervangen om stikstofoxidevervuiling te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren op de belangrijkste locaties in Ealing en Brentford. Op de St Mary’s Road Campus werden oude ketels vervangen door warmtepompen, die samen met de PVT-warmtepomppanelen zorgen voor duurzame energie.

 

De installatie wordt beschouwd als ‘s werelds grootste PVT-installatie. De PVT-warmtepomppanelen werken samen met warmtepompen om naar schatting 500 ton CO2-uitstoot per jaar te verminderen. Het systeem genereert genoeg energie om 70 huizen te verwarmen of miljoenen kopjes thee te zetten.

 

University-of-west-London-PVT-heatpump-panels-Triple-Solar-NIBE-heatpumps-roof-skids-06

Awards

De CO2-uitstoot is in vergelijking met 2005 al met 60 procent teruggebracht, waarvoor de University of West London beloond is met de ECO Campus Platinum Award voor duurzaamheid. Ook werd de universiteit door de Energy Managers Association erkend met een Highly Commended Award.

 

Met een financiële bijdrage van £ 5 miljoen van het Public Sector Decarbonisation Scheme werd dit project mogelijk gemaakt. De universiteit blijft zich inzetten voor een groenere toekomst.