Cruquiusschool-haarlem

Haarlem

De Cruquiusschool in Haarlem is grondig gerenoveerd, waarbij dak en gevel isolatie is toegepast en aangevuld met nieuwbouw op het binnenterrein. Ook de houtenvloer is vervangen door schuimbeton welke nu een zeer hoge isolatie waarde heeft. Hiermee wordt deze school van Spaarnesant weer toekomstbestendig.

 

De school staat midden in de woonwijk dus een stille oplossing is een must. NSN Service is gevraagd om ook de installatie gasloos te maken. Hiervoor werden er 13 WTW units met temperatuur en CO2 besturing geplaatst en voor de vloer en naverwarmers worden er 2 water/water NIBE (Energietechniek BV)  warmtepompen van 60 kW (totaal 120 kW) geplaatst die als bron 186 Triple Solar BV PVT warmtepomppanelen en 20 extra PV panelen hebben. Ook is er een piekketel van 26 kW geplaatst.

De Warmtepomp en PVT-paneel oplossing

De PVT-panelen werken als geluidloze bron voor de warmtepompen, die de energie vanuit de panelen gebruikt om de school duurzaam te verwarmen.
Warmtapwater komt uit 4 PCM boilers van Flamco voor de douches.
Doordat het aluminium Triple Solar PVT warmtepomp-paneel ook is uitgerust met een zonnepaneel, is het mogelijk om vanuit één oppervlak een pand niet alleen van warmte, passieve koeling en warm tapwater, maar tegelijk van elektriciteit te voorzien. Aardgasvrij. En dat in alle seizoenen, 24 uur per dag.