De uitdaging

Artis verduurzaamd met PVT panelen en warmtepomp. Uiteindelijk wil Artis de hele dierentuin verduurzamen. De eerste stap is het verwarmen van het restaurant de Twee Cheetahs met een warmtepomp met PVT zonnepanelen die uiteindelijk aangesloten kan worden op het verwachte koudenet door de hele dierentuin.

 

Duurzaam restaurant

Triple Solar heeft op het restaurant “De Twee Cheetahs” een installatie met innovatievewarmtepomppanelen geplaatst: 150 PVT-panelen met een 60 kW-warmtepomp. Dit concept is in 2018 bekroond met de ‘Innovative Energy Solution Award 2018’.

De oplossing

Triple Solar installeerde een 60 kW Nibe warmtepomp met 150 PVT warmtepomppanelen voor de verwarming van ongeveer 1000 m2 vloerverwarming. Tevens 2 boilers van elk 500 liter voor het verwarmen van het tapwater voor de keuken.

Warmtepomppanelen

Triple Solar installeerde samen met Zon&Co – Expert in Zonne-energie een 60 kW NIBE warmtepomp met 150 warmtepomppanelen voor de verwarming van ongeveer 1000 m2 vloerverwarming. Tevens 2 boilers van elk 500 liter voor het verwarmen van het tapwater voor de keuken.

 

Wilt u meer weten over dit project of over de slimme warmtepomp PVT panelen van Triple solar email dan naar [email protected]