Triple Solar PVT Warmtepomp Paneel Restaurant artis de twee cheetahs

Amsterdam

Utiliteitsgebouw

ARTIS, de oudste dierentuin van Nederland, heeft als doel om het hele park te verduurzamen. Om dit te bereiken heeft de dierentuin al verschillende stappen gezet. Zo wordt het restaurant de Twee Cheetahs en het slingerapenverlijf al duurzaam verwarmd met Triple Solar PVT-panelen en warmtepompen.

 

Restaurant De Twee Cheetahs

Zon & Co heeft 150 Triple Solar PVT-warmtepomppanelen op het dak van het restaurant geplaatst. Samen met een 60 kW NIBE warmtepomp levert het systeem duurzame energie voor de 1000 m2 vloerverwarming en de twee boilers van elk 500 liter om het tapwater in de keuken te verwarmen. Dit concept heeft in 2018 de ‘Innovative Energy Solution Award 2018’ gewonnen.

Slingerapenverblijf

Het doel was om een vrijstaand apenverblijf te maken dat duurzaam verwarmd wordt met een warmtepomp. Artis had als belangrijkste eis dat de installatie “monkey proof” moest zijn. Architect Enzo Valerio en Artis kozen voor Triple Solar PVT-warmtepomppanelen. De panelen zijn de stille bron van de warmtepomp en dienen ook als dakbedekking van het verblijf. De aluminium panelen hebben een prachtig ontwerp dat past bij het gebouw en zijn zeer stevig. Ze zijn onderhoudsvrij en gaan wel 50 jaar mee.

LET OP: Het verwerken van PVT-panelen in het dak levert Triple Solar niet meer.

Triple Solar Artis Slingerapenverblijf warmtepomppaneel

Het innovatieve paneel

Het innovatieve Triple Solar PVT-warmtepomppaneel wekt elektriciteit op via het zonnepaneel en wint daarnaast warmte uit daglicht, zonnestraling en buitenlucht. Terwijl de elektriciteit naar het elektriciteitsnet gaat, wordt de warmte getransporteerd naar de warmtepomp. Dankzij de combinatie van drie bronnen voor warmte is het rendement van het Triple Solar PVT-warmtepomppaneel hoog – hoger dan dat van bijvoorbeeld een zonneboiler, die alleen gebruikmaakt van direct zonlicht. Het vormt tevens een stabiele energiebron in ieder jaargetijde, 24 uur per dag.

 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie voor uw project? Neem gerust contact met ons op.