Uitdaging

All-electric appartementen Helmond: BAM ontwikkeld het appartementencomplex De Weef in Helmond. Het complex bestaat uit een toren van 9 verdiepingen met twee vleugels van elk 5 verdiepingen.
De gebouwen zijn verbonden door een parkeergarage onder het gehele gebouw.

 

De Weef bestaat in totaal uit 67 ruime koopappartementen, gesitueerd in het centrum van Helmond in het Burgemeester Geukerspark. Omringd door dit groene park, de Aa en de Zuid Willemsvaart, ervaar je hoe het is om stads te wonen met een maximaal gevoel van rust en privacy.

De 67 nieuwe koopappartementen, verdeeld over drie gebouwen, variëren van 3 tot 4-kamer appartementen (van circa 80 m² tot maar liefst 136 m²) tot enkele exclusieve appartementen (van circa 146 m² tot 158 m²).

Oplossing

BAM Energy Systems heeft de opdracht gekregen om een energieconcept uit te werken dat voldoet aan de hoogste energie-eisen en weinig onderhoud nodig heeft.
Triple Solar levert het all-electric systeem waarbij elk appartement een Nibe water/water warmtepomp krijgt met elk gemiddeld 6 PVT-panelen.

De hoge toren biedt niet genoeg plaats voor alle benodigde PVT-panelen. Hiervoor wordt uitgeweken naar een van de lagere gebouwen.
Een gedeelte van de panelen op dit daken leveren de warmte voor de onderste appartementen van de toren.

 

Einde All-electric appartementen Helmond.